Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jaká je má cesta do školy?

VSETÍNSKO: Včera jsme byli za žáky ZŠ Prostřední Bečva. 

Je bezpečná anebo mám co zlepšit? Na tyto otázky jsme včera ráno hledali odpověď se žáky základní školy v Prostřední Bečvě.
 
V rámci celorepublikového projektu Zebra se za tebe nerozhlédne jsme se společně s krajským koordinátorem BESIP včera ráno podívali ke škole v Prostřední Bečvě. Při příchodu a příjezdu dětí do školy jsme se zaměřili na používání autosedaček, správné vystupování z auta a přecházení silnice. Ne vždy bylo vše v pořádku a tak jsme na to děti i rodiče upozornili.
Nezůstali jsme jen před školou, ale za dětmi jsme došli i do jejich tříd. Zde jsme na zjištěné nedostatky opětovně poukázali. S dětmi jsme probrali, jak svou cestu do školy udělat co nejvíce bezpečnou. Na řadě byla chůze po chodníku, po krajnici silnice, výběr místa k přecházení a jiné. Došlo na důležitost reflexních prvků, cyklistické přilby a správně vybavené kolo.
Své malé posluchače jsme za pozornost odměnili drobnostmi do školy a reflexním páskem. Snad jim rady i dárky pomohou k tomu, aby každá jejich cesta a nejenom ta do školy skončila bez újmy v cíli.

4. září 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Prostřední Bečva 1

Prostřední Bečva 1 

Detailní náhled

Prostřední Bečva 2

Prostřední Bečva 2 

Detailní náhled

Prostřední Bečva 3

Prostřední Bečva 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem