Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jaká byla silvestrovská noc 2023/2024

KRAJ - Shrnujeme dění od 18. hodiny do dnešní 6. hodiny ranní. 

Od včerejší 18. hodiny do dnešní 6. hodiny ranní jsme na tísňovou linku 158 přijali 139 volání. Mezi nimi převažovala oznámení o fyzickém napadání v domácnostech, ale i na veřejnosti. Nejvíce bylo fyzických útoků mezi rodinnými příslušníky. V Liberci jsme včera v podvečer v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví potom, co otec při rodinné hádce zranil svého dospělého syna nožem. Zranění byla naštěstí povrchová a muže neohrožovala na životě.

Lidé si také v desítkách případů stěžovali na to, že je obtěžuje hluk od odpalované zábavní pyrotechniky. S tím jsme jim pomoci nemohli vzhledem k tomu, že města a obce v našem kraji používání zábavní pyrotechniky na většině míst nezakazují.

Přijali jsme také  více oznámení, ve kterých volající upozorňoval na nesnesitelnou hlučnost sousedů. Případy jsme na místě prověřovali a většinu z nich řešili domluvou. Na blokové řízení, tedy na uložení blokové pokuty, došlo tehdy, když domluva nestačila a  stejní lidé se svého protiprávního jednání dopouštěli opakovaně.

Někteří opilci tu a tam něco poškodili nebo zničili. Například v Liberci rozbili dvě výlohy obchodů, poškodili osobní vozidlo a nebo garážová vrata. V Liberci v Mánesově ulici zase někdo vtipně zaparkoval uprostřed silnice osobní vůz a odešel od něj neznámo kam. Protože jsme jeho majitele nesehnali, nechali jsme odtud auto odtáhnout.služba 2023/2024

Během silvestrovské noci jsme řešili mimo jiné celkem 7 trestných činů. Jednalo se o jedno nebezpečné vyhrožování, čtyři případy ohrožení pod vlivem návykové látky ( pro řízení pod vlivem alkoholu s následujícími výsledky dechových zkoušek : 2,63; 2,10; 1,56 a 1,48 promile). Dále o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a také již zmíněné ublížení na zdraví při napadení syna otcem.

Kromě toho jsme v čase od včerejší 18. hodiny do dnešní 6. hodiny ranní zadokumentovali 25 přestupků, které postupujeme do správního řízení, přičemž jde převážně o přestupky proti občanskému soužití. Za dalších 15 přestupků jsme uložili přestupcům pokutu.

Vyjížděli jsme k 12 dopravním nehodám. Ty si vyžádaly "jen" jedno lehké zranění. Dokumentujeme i dva úrazy zábavní pyrotechnikou. V Jablonci nad Nisou 79letému muži explodovala v ruce petarda a amputovala mu dva prsty a v Liberci utrpěl při zacházení se zábavní pyrotechnikou 14letý chlapec popáleninu na ruce. Okolnosti obou událostí prověřujeme.

1. 1. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

služba 2023/2024

služba 2023/2024 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem