Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jak "vyběhnout se zloději"

Chataři se v sobotu 18. října dozvěděli, jak chránit své nemovitosti před pachateli majetkové trestné činnosti či požárem. 

Suchý - Policisté z okresního policejního ředitelství v Blansku připravili ve vyhlášené chatařské oblasti v obci Suchý besedu s názvem Jak "vyběhnout se zloději." Na konci sezóny se tak chataři dozvěděli, jaké problémy policisté řeší na Boskovicku, kolik vykradených chat už bylo, jakou škodu zloději napáchali. S těmito informacemi příchozí seznámil vedoucí obvodního oddělení v Boskovicích npor. Bc. Martin Doskočil. Poté už konkrétní možnosti zajištění chat včetně elektronického představili besedujícím pracovníci skupiny technické ochrany blanenského policejního ředitelství. Následovalo vystoupení hostů - vyšetřovatele Hasičského záchranného sboru, územního pracoviště v Blansku, jenž hovořil o problémem s požáry v rekreačních objektech,a pracovnic České pojišťovny, které přiblížily, jak nemovitosti pojistit, co vše si při sjednávání smluv ohlídat a na co v pojišťovnách ptát.

Chataři se pak ptali například na to, zda je na chatě poznat, že je zabezpečena elektronicky, či jak najít kominíka pro vyčištění komínu, protože těchto odborníků je podle tazatele málo. Dotazy směřovaly i na pojištění. Účastníci besedy také doporučili organizátorům akce, aby se příště beseda uskutečnila ne na konci chatařské sezóny, ale v době, kdy vrcholí, protože v říjnu už na chaty jezdí málo lidí. 

 

Chataři Suchý.jpg Chataři Suchý.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chataři Suchý1.jpg Chataři Suchý1.jpg

 

  

 

 

vytisknout  e-mailem