Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Jak jsme jezdili v únoru

PELHŘIMOVSKO: Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu. 

Dopravní nehodovost Pelhřimovsko:
 
Rok 2011
Rok 2010
 
Počet nehod celkem
24
16
Úmrtí
0
0
Těžké zranění
3
1
Lehké zranění
7
6
Škoda (v tis.)
1207
1596
Alkohol
1
2
Příčiny
 
 
 
Nezaviněné řidičem
5
3
Rychlost
9
7
Přednost v jízdě
2
2
Způsob jízdy
8
4
 
         V únoru 2011 se stalo na pelhřimovských silnicích 24 nehod, což je o 8 nehod více jak v únoru loňského roku. Také v následcích dopravních nehod jsme zaznamenali nárůst. V únoru utrpěli účastníci nehod 3 těžká zranění a 7 zranění lehkých. V lednu ani v únoru na Pelhřimovsku při dopravní nehodě nezahynula žádná osoba. Pod vlivem alkoholu řídila jedna osoba. Oproti únoru 2010 se snížila hmotná škoda při dopravních nehodách. Rozdíl činí zhruba 388 tisíc korun.
 
        Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v únoru patřila rychlost, způsob jízdy a nehody, které nebyly zaviněny řidičem.  Mezi nehody nezaviněné řidičem patří střety se zvěří. Na Pelhřimovsku se škoda způsobená kolizí motorového vozidla a zejména lesní zvěří vyšplhala na 205.000 korun.
      
      V únoru šetřili policisté celkem 9 nehod v obci a 15 nehod mimo obec.  Z celkového počtu 24 nehod řidiči havarovali celkem 10 krát na silnicích I. třídy, na silnicích II. a III. třídy celkem 8 krát  a 6 nehod se stalo na místních komunikacích.  
 
       Policisté v únoru zadokumentovali jednu nehodu s účastí chodce. Řidička přehlédla kolem 18,00 hodiny seniorku, která přecházela po přechodu pro chodce v Pelhřimově. Chodkyně utrpěla těžké zranění.             
       V polovině února v ranních hodinách se stala dopravní nehoda v Pelhřimově s účastí cyklisty. Nehoda se stala v Pelhřimově, kdy se řidič vozidla nevěnoval plně řízení vozidla a přehlédl před sebou jedoucího cyklistu a narazil do něho zezadu. Cyklista utrpěl lehké zranění.
 
 por. Bc. Hana Kotková, komisař
1. března 2011

vytisknout  e-mailem