Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Jablonečtí kriminalisté dnešního rána zadrželi pětici osob

KRAJ/JABLONEC - Od brzkých úterních ranních hodin zasahujeme na několika místech v Jablonci nad Nisou, Tanvaldu a okolí. 

AKTUALIZACE - ze dne 5. května 2022 v 09:30 hodin.Zajištěné věci JBC.jpg

Jablonečtí kriminalisté včerejšího dne propustili pětici obviněných ze zadržení. Vyšetřování tak probíhá na svobodě. Zkušebním komisařům jsou mimo jiné kladeny za vinu zvlášť závažné zločiny zneužití pravomoci úřední osoby a zločiny přijetí úplatku. Provozovatelům a jednatelům autoškol pak bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu přijetí úplatku ve formě pomoci definované trestním zákoníkem. Ve věci jsou i nadále prováděny standardní úkony trestního řízení, kromě jiného vyhodnocování zajištěných důkazních prostředků nebo také zajišťování výpovědí důležitých osob. 
 

5. května 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

____________________________________________________________________________________________________________

Nejen v katastru města Jablonce nad Nisou, ale i na několika dalších místech v Libereckém kraji probíhá od úterního rána koordinovaná policejní akce související s prověřováním několika případů, které jsme kvalifikovali jako podezření ze spáchání trestných činů zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku. Do policejní akce je nasazeno několik desítek policistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a Územního odboru Jablonec nad Nisou. Ke zvýšení bezpečnosti a z důvodu eliminace případných hrozeb byla do akce nasazena také zásahová jednotka, zejména pak z důvodu zadržení jednoho z pětice podezřelých, který je vlastníkem zbrojního průkazu a držitelem střelných zbraní. V průběhu úterního rána jsme zadrželi pět podezřelých osob z řad provozovatelů nebo majitelů autoškol a zkušebních komisařů a provedli jsme několik domovních prohlídek spolu s prohlídkami nebytových prostor. Kromě jiného jsme zasahovali také v budově městského úřadu v Tanvaldu.
V rámci spolupráce jsme požádali naše kolegy i v dalších krajích České republiky o součinnost, zejména při vytěžování důležitých svědků k případům fiktivně vydávaných potvrzení o vykonání zkoušek odborné způsobilosti potřebných k získání řidičského průkazu.  

3. května 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem