Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

IPA a NOS dětem

Dětský den na královéhradeckém hřišti Háječek  

Dne 10. 6. 2010 se od 16:00 hodin konal Dětský den s názvem „IPA a NOS dětem“. Jak už název napovídá, dětský den organizovali členové International Police Association 108. územní skupiny Hradec Králové a Nezávislý odborový svaz Policie České republiky Základní organizace Hradec Králové. Teplota vzduchu se na teploměru pohybovala ve velmi vysokých hodnotách. Ovšem i přes tento teplotní extrém se na hřiště u sportovní haly Háječek v Hradci králové dostavilo téměř jedno sto dětí se svými rodiči, kteří jsou buď policisté, nebo občanští zaměstnanci Policie ČR.
Dříve nežli děti začaly soutěžit, shlédly zajímavé ukázky. Jako první svou činnost představila pořádková jednotka Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Potom co členi jednotky přijeli služebním vozidlem a v mžiku z něj vystoupili, tak předvedli 3 různé druhy zásahů. Dále svou výstroj ukázali dětem a ty měli možnost si ji i vyzkoušet. Další ukázka byla pro děti velmi atraktivní, jelikož svou činnost prezentovali policisté z oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Při ukázkách služebních psů, kteří dokázali, že jsou opravdu šikovní, stateční a velmi poslušní diváci ani „nedutali“. Obě prezentace byly hodnoceny hlasitým potleskem z řad diváků.
Poté co skončily ukázky, se děti velmi rychle rozmístily na stanoviště, kde mohly soutěžit o lákavé ceny, kterými byly sladkosti a upomínkové předměty Policie ČR. Soutěžilo se například ve skákání v pytlích, střelbě ze vzduchovky a v chůzi poslepu. Prohlédnout a vyzkoušet řídit modely vozidel na dálkové ovládání si děti mohly na pěšině vedle hřiště. Například tahač s návěsem vydávající velmi reálné zvuky jízdy měl veliké publikum. Během celého zábavného odpoledne si děti měly možnost prohlédnout služební vozidlo a motocykl Policie ČR, vozidla a výstroj Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje, nebo se občerstvit například grilovanými klobásami. Dále bylo k vidění velké množství dětí, které se nechaly ozdobit speciálními barvami a kresbami na tělo od šikovné policistky. Odpoledne uteklo velmi rychle a na jeho závěru bylo vidět mnoho radostných tváří malých účastníků, kteří si domů odnášeli zajímavé zážitky a nějakou tu sladkost.

Fotogalerie ze zábavného odpoledne

nprap. Jan Čížkovský
15. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem