Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Inzeráty na internetu byly jen vějičkou

NÁCHODSKO - Podvodnice se zaměřila na maminky 

policie-znak na košiliMaminky na mateřské dovolené a rodiče malých dětí si za svůj cíl ke snadnému obohacení vybrala 33letá žena z Náchoda.
 
Od ledna 2011 do současnosti na internetové bazarové portály vyvěšovala nabídky s dětským oblečením a hračkami a lákala rodiče dětí na koupě obnošeného zboží za výhodnou cenu.
 
Peníze si nechala zaslat na bankovní účet s příslibem, že balíček se zbožím zašle druhý den po připsání peněz. Jenže místo slibovaného dětského kočárku, kola nebo bundičky následovala jen krátká korespondence s vytáčkami a pak již vůbec nic. Vykutálené inzerentce dlouho její jednání dlouho procházelo, neboť se jednalo vždy o zboží v řádech stokorun, nad jejichž ztrátou velká část podvedených mávla rukou.
 
Jedné mamince však její nečestné praktiky nedaly, začala si dopisovat s dalšími obelhanými nakupujícími a nakonec vše oznámila policii. V současné době policie shromáždila přibližně od čtyřicítky podvedených podklady o tom, že na nich žena nepoctivě vydělala více než 16.000 korun.
 
Je však možné, že obelhaných kupujících bude ještě více a škoda tak bude vyšší. Ženu policie v těchto dnech obvinila z trestného činu podvodu, a protože byla již a obdobný skutek v posledních 3 letech odsouzena, hrozí jí až tříletý trest odnětí svobody. Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Bc. Eva Prachařová
15.11. 2011 v v 15.15 hodin

 

vytisknout  e-mailem