Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Invaze zlodějů

RYCHNOVSKO - Smršť v horách i podhůří 

Volno rozhodně neměli zloději na Rychnovsku, zejména v Orlických horách.
Své o tom vědí policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. V sobotu v ranních hodinách začali prověřovat hned dvě oznámení o vloupání do restauračních zařízení v Orlickém Záhoří a Bartošovicích. Lapkové v obou případech vypáčili jedny ze dveří do objektů. Ty poté prohledali a následně z nich odcizili finanční hotovost, cigarety a tvrdý alkohol. Při své "návštěvě" poškodili zařízení uvnitř budov. Celkovou škodu u obou restaurací poškození vyčíslili dohromady na 75.000 korun.
Vloupání do jednoho hotelu v Deštném v Orlických horách v sobotu zadokumentovali i policisté Obvodního oddělení Dobruška. Zloděj vlezl oknem do kuchyně a poté zamířil k výčepu a baru, odkud "se ztratilo" téměř 6.000 korun.
Do benzinové čerpací stanice se v sobotu po půlnoci vloupali zloději v Týništi nad Orlicí. Volnou cestu do objektu si "zajistili" vrhem ocelolitinové kanálové mříže do okna. Z provozovny poté ukradli cigarety za více než 70.000 korun. Po přičtení škody za rozbitou dlažbu, pult, regály a zboží v nich se celková částka vyšplhala na více než 120.000 korun.
Vloupání do zahradní chatky v Solnici zaměstnalo v sobotu ráno i policisty Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Poberta nejprve rozbil vchodové dveře a poté z rekreačního objektu ukradl vybavení, které zde našel - od televizoru až po látkovou utěrku. Majiteli způsobil škodu za více než 6.000 korun.
Nabroušení nůžek a nožů za 10.000 korun nahlásila důchodkyně v Kostelci nad Orlicí. Důchodkyně vpustila do svého bytu muže a ženu, kteří si po nabroušení náčiní řekli o 1.250 korun. Žena finanční částku vytahovala před nimi z peněženky, po jejich odchodu ale zjistila, že jí z ní zmizelo ještě 10.000 korun.

Ani neděle nepřinesla na Rychnovsko klid.
Policisté v Rokytnici v Orlických horách zaznamenali další dvě krádeže - a opět stejného charakteru. V noci ze soboty na neděli doposud neznámý pachatel odcizil z motorového vozidla zn. Hyundai čtyři kola se zimními pneumatikami zn. Hankook. Majitel škodu vyčíslil na 20.000 korun. Druhý nešťastník našel ráno bez kol vůz zn. Volvo. Zde se částka vyšplhala ještě o deset tisíc výše než v předchozím případu.
Benzinovou čerpací stanici chtěl zřejmě mimo pracovní dobu navštívít doposud neznámý pachatel stejné noci v Opočně. Skleněnou výplň vstupních dveří objektu prohodil betonovou dlaždicí a poté z místa uprchl. Tento vrh je ohodnocen kromě podezření  z přečinu poškození cizí věcí i částkou 10.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
21.11.2011 v 14:00 


 

vytisknout  e-mailem