Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Intervenční tým PČR

Olomoucký kraj - Policisté představili činnost nového intervenčního týmu.  

Dne 21. září 2011 se uskutečnila v zasedací místnosti budovy Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje tisková konference, která byla věnovaná problematice krizové intervence u obětí trestných činů a mimořádných situací. Tuto činnost zajišťují bezprostředně na místě události vybraní policisté, jež prochází náročným psychologickým výběrem a policejním výcvikem. 

Tiskové konference se zúčastnila vedoucí Odboru psychologických služeb Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje paní kpt. Mgr. et Mgr. Martina Velikovská, která je hlavní koordinátorkou intervenčního týmu. Tento speciální policejní tým s patnácti členy působí nepřetržitě na celém území Olomouckého kraje. Tiskové konference se dále zúčastnil policejní intervent pan npor. Mgr. et Bc. Jiří Švub.

V průběhu setkání jmenovaní příslušníci Policie České republiky představili žurnalistické veřejnosti činnost nedávno založeného intervenčního týmu. Předmětem odborného policejního výkladu byly zejména metody výběru, postupy a vybavení krizových interventů.

Součástí tiskové konference byla počítačová prezentace, která se věnovala nejzávažnějším případům, ve kterých policejní intervenční pomoc sehrála důležitou roli. Jedním z těchto případů byla i tragická událost, jež se odehrála dne 9. 6. 2011 na jezu Mlýnského potoka v Olomouci.  

Na setkání s novináři policisté představili novou plyšovou hračku v podobě psa Fleka, jenž je určený pro děti, které se staly oběťmi či svědky tragické události nebo protiprávního jednání.


por. Mgr. Michal Pižurin
21. 9. 2011
 

Odkazy do noveho okna

tisková konference

tisková konference 

Detailní náhled

tisková konference

tisková konference 

Detailní náhled

tisková konference

tisková konference 

Detailní náhled

tisková konference

tisková konference 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem