Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Interpol doporučil databázi Reliéf

Účastníkům 44. Evropské regionální konference Interpolu představil projekt Reliéf, vytvořený specialisty Národní protidrogové centrály, Kriminalistického ústavu Praha a Policejního prezídia ČR, ředitel Národní protidrogové centrály plk. Mgr. Jakub Frydrych. V rámci následného hlasování konference Interpol doporučila využívat systém vytvořený českým expertním týmem pro všechny členské státy.  

Reliéf využívá kriminalistické metody vedoucí k individuální identifikaci zásilek drog, které výrazným způsobem posunují možnosti mezinárodní spolupráce a podporují celosvětový boj proti organizovanému zločinu a mezinárodnímu obchodu s drogami. Hlavním cílem projektu Reliéf je vytvoření unikátní mezinárodní kriminalistické sbírky všech využitelných relevantních informací získaných ze zkoumání kriminalistických stop na zásilkách drog. Sbírka je významným nástrojem policejní mezinárodní spolupráce v boji proti nelegálnímu obchodu s drogami, která do současné doby na mezinárodní scéně výrazně chyběla.  

Projekt Reliéf se mohl rozvinout do současné podoby díky podpoře Programu švýcarsko – české spolupráce, který umožnil zdokonalit stávající systém kriminalistických expertíz a vybavit specialisty modernějším hardwarovým a softwarovým technologickým zařízením a zároveň tento systém nabídnout členským i nečlenským státům EU.  

Interpol v Praze
Závěr 44. Evropské regionální konference Interpolu
Interpol

kpt. Mgr. Barbora Kudláčková
23.5.2016

Odkazy do noveho okna

Interpol_Relief_1

Interpol_Relief_1 

Detailní náhled

Interpol_Relief_2

Interpol_Relief_2 

Detailní náhled

mapa Relief

mapa Relief 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem