Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Interní akty řízení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatelka požádala o následující informace:

Podle zákona č. 106/1999 Sb. bych Vás chtěla požádat o poskytnutí určitých dokumentů, které nejsou volně přístupné na internetu a nemám jak se k nim dostat.

Byla bych moc vděčná za tyto dokumenty:

  • Aktuální Organizační řád letecké služby PČR
  • Dohoda o spolupráci při zajišťování letecké služby pátrání a záchrany (SAR) s účinností od 1. ledna 2005, uzavřená mezi Ministerstvem dopravy, Ministerstvem obrany a Ministerstvem vnitra – Pokud je dohoda nová, prosila bych tu.
  • Závazný pokyn policejní prezidenta č. 155/2001, kterým se stanoví zásady při uplatňování požadavků na leteckou činnost pro potřeby PČR – Chci se zeptat, zda byl tento dokument nahrazen jiným, s podobným obsahem? Jestli ano, prosím o jeho poslání.

Dále se chci zeptat, jestli tato směrnice je ještě platná. Směrnice pro vyžadování a zapojení vrtulníků Policie České republiky letecké služby v rámci integrovaného záchranného systému (z roku 2004) – Pokud už není platná, prosila bych poslat novou verzi.“

Policie České republiky žadatelce poskytla následující informace:

  • Dohoda o spolupráci při zajišťování letecké služby pátrání a záchrany (SAR) z roku 2004 byla nahrazena Dohodou o spolupráci při zajišťování služby pátrání a záchrany letadlům a sportovním zařízením z roku 2015,
  • Závazný pokyn policejního prezidenta č. 155/2001, kterým se stanoví zásady při uplatňování požadavků na leteckou činnost pro potřeby Policie České republiky, byl zrušen v roce 2009 a nahrazen Nařízením Ministerstva vnitra č. 49/2009, kterým se upravuje poskytování letecké podpory policejními vrtulníky,
  • Směrnice pro vyžadování a zapojení vrtulníků Policie České republiky letecké služby v rámci integrovaného záchranného systému z roku 2004 již není v současné době účinná, přičemž problematiku komplexně upravuje Nařízení Ministerstva vnitra č. 49/2009, kterým se upravuje poskytování letecké podpory policejními vrtulníky a Ústřední poplachový plán integrovaného záchranného systému, který je publikovaný na stránkách Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru (www.hzscr.cz).

Na základě výše uvedených skutečností Policie České republiky poskytla žadatelce v platném znění Dohodu o spolupráci při zajišťování služby pátrání a záchrany letadlům a sportovním zařízením z roku 2015, Nařízení Ministerstva vnitra č. 49/2009, kterým se upravuje poskytování letecké podpory policejními vrtulníky a požadovaný Organizační řád letecké služby Policie České republiky.

pplk. Mgr. Lucie Dvořáková, 10. 12. 2021

vytisknout  e-mailem