Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Interní akty řízení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal poskytnutí následujících informací:

„Žádám poskytnutí metodického pokynu policejního prezidia, kterým se stanovuje postup v případě zjištění návykové látky (drog) u řidiče motorového vozidla při dopravní kontrole, když je tímto pokynem stanoveno, že věc má být postoupena správnímu orgánu, aby posoudil, zda se jedná o přestupek nebo trestný čin, s výjimkou, kdy je z chování řidiče jednoznačně evidentní, že je ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení. Jedná se o metodický pokyn z května 2019.

Dále žádám o poskytnutí metodického pokynu policejního prezidenta č.199/2008, o pořizování technických dokumentačních prostředků.“

Policie České republiky poskytla žadateli požadovaný dokument s názvem „Sjednocení postupu v rámci odhalování deliktů pod vlivem návykových látek v silničním provozu – usměrnění činnosti“ (v této souvislosti upozornila, že tento dokument definuje toliko základní postup, který může být modifikován v souladu s postupem stanoveným konkrétním státním zastupitelstvím) a dále požadovaný interní akt řízení Policie České republiky, tj. závazný pokyn policejního prezidenta č. 199/2008, o používání technických dokumentačních prostředků.   

PhDr. Jiří Vokuš, 5. června 2020

vytisknout  e-mailem