Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Internetoví podvodníci se "zachytili v sítích" kolínských kriminalistů

KOLÍNSKO – Za mřížemi může čtveřice mužů skončit až na tři roky. 

Kolínští kriminalisté v předchozích dnech na základě velmi kvalitně odvedené operativní činnosti dopadli a následně obvinili čtveřici mužů ve věku 32, 27, 28 a 30 let, a to ze spáchání přečinů podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému nosiči informací a poškození cizích práv ve formě spolupachatelství.

Uvedeného jednání se dopouštěli tím způsobem, že pod záminkou prodeje prostřednictvím sociálních sítích, ale taktéž i inzertních stránek nabízeli k prodeji zboží, jehož charakter byl různorodý. Nejčastěji se jednalo o elektroniku, vstupenky na koncerty a jiné. Jakmile však prodávající obdrželi platbu na účet, své pomyslné zákazníky zablokovali na všech komunikačních kanálech. Ti tedy rázem přišli nejen o finanční hotovost, ale i o zboží, které řádně uhradili.

Svým jednáním tak poškodili desítky osob a způsobili škodu přesahující více jak 400 tisíc.

Čtveřici obviněných v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 27letý obviněný si již odpykává trest odnětí svobody za zdmi jedné z věznic pro jinou trestnou činnost. Proti ostatním obviněným je trestní stíhání vedeno na svobodě.

por. Bc. Adéla Fialová
tisková mluvčí
KŘP Středočeského kraje
5. dubna 2023

vytisknout  e-mailem