Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Další úspěch detektivů

Detektivové z cíleného pátrání ve spolupráci s kolegy ze Slovenska zadrželi šestačtyřicetiletého muže z Domažlicka. 

Scénka jako vystřižená z románu se odehrála v pátek 29. ledna 2010 okolo půl osmé večer na dálničním obchvatu v Bratislavě. V tuto dobu se na uvedeném místě pohyboval hledaný šestačtyřicetiletý muž z Domažlicka ve svém autě. Pravděpodobně mířil na tajnou schůzku se svými přáteli, ale na ni už nedorazil. Slovenští detektivové z cíleného pátrání tohoto muže zadrželi na základě roční spolupráce s našimi detektivy z cíleného pátrání a Krajského státního zastupitelství v Plzni. Překvapený muž se nijak nebránil a okamžitě se ke svým skutkům i identitě přiznal. Podle informací našich detektivů se celý rok ukrýval v Rakousku, Německu a především na Slovensku. V současné době nejsou potvrzeny informace, že by se podobných jednání dopouštěl i v uvedených zemích.
 
Heladný šestačtyřicetiletý muž se specializoval na úvěrové podvody, při kterých získával důvěru, ale i peníze svých klientů, které pak využíval pro svou potřebu. Podle detektivů je muž podezřelý, že v České republice zorganizoval zhruba 35 úvěrových podvodů se škodou přesahující deset milionů.   Za tyto skutky byl v České republice odsouzen a od poloviny roku 2008 hledán na základě soudy vydaných příkazů k dodání do výkonu trestu odnětí svobody s trestem odnětí svobody 8 let. Navíc byl Okresním soudem v Tachově vydán v prosinci loňského roku Evropský zatýkací rozkaz pro spáchání trestných činů podvodu, za který mu hrozí trest odnětí svobody na 4 roky.
 
V současné době rozhoduje slovenská justice o uvalení vydávací vazby a následně bude posuzovat, kdy uvedeného muže vydá do České republiky.
 
pplk. Mgr. Pavla Kopecká
Odkazy do noveho okna

Zadržení 01

Zadržení 01 

Detailní náhled

Zadržení 02

Zadržení 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem