Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR a ČMFS před začátkem ligy

Dnes 23. 7. 2009 se na Policejním prezidiu ČR uskutečnila pracovní schůzka policejního prezidenta Oldřicha Martinů s předsedou Českomoravského fotbalového svazu Ivanem Haškem.  

Účelem schůzky bylo hodnocení vzájemné spolupráce Policie ČR, ČMFS a fotbalových klubů při jarní části nejvyšší fotbalové soutěže a situace před začátkem nové fotbalové sezony 2009/2010.
Jednání se dále zúčastnili náměstek policejního prezidenta pro vnější službu Ivan Bílek, ředitel služby pořádkové policie Petr Sehnoutka a bezpečnostní sekretář ČMFS Miroslav Platil.
Zástupci Policie ČR a ČMFS se jednoznačně shodli na tom, že zkušenosti z jarní části Gambrinus ligy jednoznačně prokázaly, že trend přesně rozdělených kompetencí, nastartovaný změnou zákona o podpoře sportu, je správný a přinesl pozitivní výsledky už v prvních měsících jeho aplikace. „Rozhodně hodláme pokračovat v nastavené taktice, při které policisté dbají o zajištění veřejného pořádku v okolí stadionu a při přesunech fanoušků, zatímco fotbalové kluby zodpovídají za bezpečnost v prostorách stadionů. Pokud to bude nezbytné, jsou ale policisté připraveni zasáhnout na pokyn velitele opatření i uvnitř stadionu“, prohlásil policejní prezident. Za zvláště přínosné označili všichni zúčastnění zlepšení spolupráce delegátů ČMFS, velitelů zákroků, zástupců měst a prohloubení spolupráce expertů Policie ČR a ČMFS.
 
Další vývoj bezpečnostních opatření k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti na stadionech by měla ovlivňovat expertní skupina, která bude působit při ČMFS. Ivan Hašek požádal policejního prezidenta o určení odborníků z řad Policie ČR, kteří by se měli na činnosti skupiny podílet.
 
Policejní prezident Oldřich Martinů a předseda ČMFS Ivan Hašek na brífinku po skončení pracovního jednání společně deklarovali maximální úsilí pro zajištění bezpečnosti osob na fotbalových stadionech při mezinárodních fotbalových utkáních a utkáních v rámci ČMFS i v nadcházející fotbalové sezoně 2009/2010. "Zajištění bezpečnosti diváků na stadionech a celkové zkulturnění prostředí při fotbalových utkáních je jednou z hlavních priorit ČMFS, kterou nemůžeme naplnit bez efektivní spolupráce s Policií ČR“, řekl předseda ČMFS Ivan Hašek.
 
David Kubalák
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
 
Václav Tichý
tiskový mluvčí ČMFS
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem