Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tiskové prohlášení ředitele ÚOOZ SKPV

Praha 22. října 2009 

 
            V průběhu včerejšího dne a noci završili detektivové našeho útvaru mnohaměsíční práci na třech případech objasňování trestné činnosti spojené s extremistickou scénou v České republice. V návaznosti na dezinformace, dle mého názoru záměrně šířené v průběhu včerejšího dne právním zástupcem některých podezřelých osob, jsem se rozhodl využít své pravomoci a prostřednictvím tohoto prohlášení sdělit následující:
            Považuji nejen za urážlivé vůči našemu útvaru a potažmo celému policejnímu sboru, ale také za naprosto šokující a neomluvitelné, když někdo veřejně a bez jakéhokoli uzardění přirovnává legitimní a zákonnou činnost policie demokratického státu k praktikám gestapa. Takové výroky by měly popudit nejen samotné policisty, ale i všechny slušné občany této země.
            Zdůrazňuji, že včerejší realizace nemá žádnou spojitost s jakýmkoli řízením u Nejvyššího správního soudu ČR a naprosto odmítám spekulace o politickém zadání. 
            Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování v průběhu včerejšího večera a noci koordinovaně a se souhlasem dozorujících státních zástupců provedli v rámci tří samostatných trestních řízení řadu domovních prohlídek na několika místech republiky. Současně bylo zadrženo 24 osob, podezřelých z trestné činnosti spočívající v podpoře a propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka.
            V současné době jsou prováděny další úkony spojené s těmito trestními řízeními a veškeré podrobnější informace sdělíme na tiskové konferenci, která se bude konat v pátek 23. října 2009 od 13:00 hodiny v budově Policejního prezidia ČR, Strojnická 27, Praha 7.
           
plk. Mgr. Robert Šlachta v.r.

vytisknout  e-mailem