Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tenkrát na západě Čech

Praha 21. října 2009 – Pět mužů bylo obviněno z několika trestných činů. Detektivové ÚOOZ podezřelé zadrželi v západních Čechách při realizaci případu s krycím názvem „TOR“. 

     Případem podezření z nelegálních obchodů se zbraněmi a drogami se detektivové ÚOOZ zabývali téměř rok. V jejich hledáčku byly aktivity osob s vazbami na zahraničí působících na Domažlicku, Klatovsku a Sokolovsku.
 
     Během realizace byly zadrženy čtyři osoby. Pátý podezřelý se v době realizace nacházel ve výkonu trestu, kde si od začátku tohoto měsíce odpykává trest odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Celá pětice ve věku od 34 do 42 let byla obviněna z trestných činů porušování předpisů o zahraničním obchodu s vojenským materiálem, nedovolené ozbrojování a nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
 
     Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor bylo nalezeno větší množství nelegálně držených zbraní. Na seznamu zajištěných věcí nechybí samopaly, brokovnice a kulovnice, pistole, granáty, ani výbušniny. Dále bylo zajištěno i menší množství drog (pervitinu) a část mobilního zařízení určeného k jejich výrobě.
     S uskladněním nebezpečného zboží si obvinění příliš těžkou hlavu nedělali. Svědčí o tom fakt, že větší množství zbraní, munice a trhaviny nalezli detektivové přímo v přízemním bytě panelového domu jednoho z obviněných.
 
     Jedním z hlavních podezřelých je čtyřiatřicetiletý muž, pro kterého si detektivové přišli 15. října v ranních hodinách do klubového domu české pobočky mezinárodního motocyklového gangu HELLS ANGELS na Sokolovsku. V té době bylo na místě několik osob a takříkajíc nadplán tak uvízl v síti TORu i sedmačtyřicetiletý muž, který sice nebyl pro detektivy ÚOOZ zájmovou osobou, ale po kterém policie pátrala pro podezření z trestného činu útoku na veřejného činitele. Toho se měl dopustit poté, co se snažil vyhnout silniční kontrole a svým vozidlem najel na příslušníka dálniční policie a ujel.
 
     Realizací práce policistů ÚOOZ zdaleka nekončí. Více konkrétnějších informací proto v této fázi trestního řízení není možné poskytnout. Čtyři zadržení jsou stíhání vazebně, celé pětici obviněných pak v případě prokázání viny hrozí podle konkrétního podílu na prokázané trestné činnosti až 15 let odnětí svobody. Případ dozoruje Krajské státní zastupitelství v Plzni.

vytisknout  e-mailem