Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spadla klec!

Člen organizované skupiny, která měla na svědomí krádeže kulturních a sakrálních památek je za mřížemi. 

Ve včerejších nočních hodinách byl maďarskou policií ve městě Harkány zatčen mezinárodně hledaný devětapadesátiletý Čech. Muž byl odsouzen k trestu odnětí svobody v délce 8 a půl roku pro trestné činy krádeže a podílnictví.
 
 
Konec hry!
 
Hledaný muž byl zatčen na základě mezinárodní policejní spolupráce policistů z oddělení cíleného pátrání Policejního prezidia ČR s maďarskou policií. Předali jsme jim kompletní informace, které byly potřebné pro jeho zadržení. Operativní cestou jsme zjistili, že se zdržuje v Maďarsku, konkrétně ve městě Harkány. Maďarští policisté muže zadrželi ve chvíli, kdy se bezstarostně bavil při hraní rulety v místním kasinu. Muž se skrýval střídavě v zahraničí i v naší republice zhruba rok. Před třemi měsíci si případ převzali policisté z cíleného pátrání. Hledaného muže se podařilo během tak krátké doby zadržet s pomocí maďarské policie . V současné době probíhá extradiční řízení, aby byl vydán zpět do České republiky.
 
 
Skupina kradla umělecké i sakrální předměty
 
Zatčený muž je v České republice odsouzen pro krádeže uměleckých a sakrálních předmětů převážně z církevních objektů. Organizovaná skupina, ve které působil se v letech 1998 – 2001 dopustila 69 krádeží. Škoda se přitom pohybovala okolo 20 milionů korun. On sám má na svědomí 41 případů se škodou 5 milionů korun.
 
 
 
                                                                       pplk. Mgr. Pavla Kopecká

vytisknout  e-mailem