Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dohoda o spolupráci

Představitelé Policie ČR a České zemědělské univerzity včera uzavřeli dohodu o spolupráci v oblasti kynologie a hipologie. 

Dohoda navazuje na předchozí dlouhodobou úspěšnou spolupráci a směřuje zejména k výměně praktických zkušeností v policejním chovu a výcviku služebních zvířat s vědeckými a odbornými pracovníků univerzity.
 
Jednání předcházejícímu podpisu dohody se za Policii ČR kromě zástupců odboru služební kynologie a hipologie ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR zúčastnili také náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek a ředitel služby pořádkové policie plk. Mgr. Petr Sehnoutka. Za Českou zemědělskou univerzitu jednali rektor prof. Ing. Jan Hron, DrSc., dr. h. c. , děkan prof. Ing. Josef Kozák DrSc., dr. h. c. a další představitelé univerzity zabývající se danou problematikou.
 
V praxi bude dohoda představovat například možnost odborných praxí studentů univerzity v policejních chovných stanicích a výcvikových střediscích, odborné konzultace a přednášky, výzkumnou vědeckou činnost v oboru kynologie zaměřenou na vývoj a ověřování nových výcvikových metod nebo vzájemnou výměnu získaných zkušeností a informací z oboru kynologie a hipologie.
 
Všichni zúčastnění se shodli na tom, že výchova odborníků v této oblasti je velmi důležitá, a že vzájemná výměna poznatků může vést pouze k přínosu na obou stranách.
 
Služební kynologie a hipologie má u české policie dlouholetou tradici. V současné době Policie ČR disponuje 900 psy a 38 koni.
 
kpt. Mgr. Veronika Benediktová
Odkazy do noveho okna

jednání k dohodě

jednání k dohodě 

Detailní náhled

podpis dohody

podpis dohody 

Detailní náhled

podpis dohody

podpis dohody 

Detailní náhled

policejní psi a koně

policejní psi a koně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem