Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Informační přednášky

Reakce na nastalou bezpečnostní situaci  

Ve dnech 9. a 10. března 2011 navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové tři Základní školy a jednu Základní školu pro sluchově postižené v Hradci Králové. Přímo se jednalo o Základní školu Štefánikova, Základní školu pro sluchově postižené Štefánikova, Základní školu Mandysova a Základní školu Milady Horákové. Zde se policista setkal s žákyněmi čtvrtých až devátých tříd, kterých bylo celkem 435.

Přednášky zorganizované společně s vedením škol nebyly běžné preventivní besedy. Policisté reagovali na vzniklou bezpečnostní situaci v městských částech právě v okolí těchto škol.

V období posledních 4 měsíců evidují královéhradečtí policisté 4 případy, kdy dosud neznámý muž odhaloval své přirození v okolí školy, či v autobuse MHD, nebo onanoval v parku, při čemž byl spatřen
dívkami ve věku 10 až 15 let. Jednání muže se odehrálo právě s městských částech Moravské předměstí, Třebeš a Nový Hradec Králové

Uvedené případy byly Policií České republiky zveřejněny:

Obnažoval se na veřejnosti– 8. března 2011
Exhibicionosta vylekal dvě dívky – 4. února 2011
Muž onanoval před dívkami - 12. listopadu 2011
Policisté na daných případech intenzivně pracují.

Policista Preventivně informační skupiny dívky s danými případy seznámil, a poté jim především
sdělil postup, jak se zachovat v případě kontaktu s daným mužem. Dívkám bylo sděleno, aby s daným mužem nijak nekomunikovaly a okamžitě opustily jeho společnost. Odebrat se však tam, kde budou nějací dospělí lidé. Nikoliv tedy utíkat do opuštěné ulice, parku, či směřovat k domu, kde nikdo není.
V zájmu dopadení daného exhibicionisty je důležité co nejdříve vyrozumět policii s uvedením co a kde se stalo, s popsáním co nejpřesnějšího místa, či směru odchodu muže a jeho popis. Nejvhodnější je kontaktovat Policii ČR na bezplatné lince 158. Samozřejmě nejdříve je důležité vzdálit se od muže do bezpečí a poté volat.
Je důležité zatelefonovat i v případě, kdy ony sami do kontaktu s mužem nepřijdou, ale uvidí, jak obtěžuje svým chováním někoho jiného. Další případ kdy je vhodné kontaktovat policii je, když uvidí nějakého podezřelého muže, který se pohybuje v okolí škol, odpovídá popisu podezřelého, jeho chování, pohledy nebo komunikace je podezřelá.
 



nprap. Jan Čížkovský
11. března 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem