Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z ÚO PČR Bruntál - 18. května 2022

Zprávy z ÚO Bruntál (3x) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

BRUNTÁLSKO:

Objasnění majetkové trestné činnosti v Bruntále

V těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zahájil trestní stíhání 39letého muže z Bruntálu jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním ze strany bruntálských policistů zjištěno, tak výše uvedený muž:

  1. začátkem května letošního roku neoprávněně vstoupil na oplocené pozemky dvou zahradních chatek v zahrádkářské osadě Pod mlékárnou na ulici Staroměstské v Bruntále, následně se násilím vloupal do těchto rekreačních obydlí, které prohledal a odcizil zde televizi, pánské oblečení a různé druhy pracovního nářadí (krumpáč, motyku, rýč, plynový vařič, svítidla), vše v hodnotě přes 2 tisíce korun a v předmětných chatkách se dokonce i po dobu dvou dnů zdržoval a přespával

  1. v brzkých ranních hodinách 14. května 2022 v jedné z heren na ulici Dolní v Bruntále pod záminkou směny finančních prostředků na drobné mince a bankovky využil chvilkové nepozornosti obsluhy provozovny a z barového pultu odcizil volně odložený číšnický flek s finanční částkou na hotovosti ve výši 44 tisíc korun. Po této trestné činnosti majetkového charakteru urychleně opustil danou hernu a po oznámení tohoto případu službu konající policisté prováděli prvotní procení úkony a pátrání po neznámém muži, a to na základě sděleného popisu. Jedna z policejních autohlídek podezřelého muže zadržela v centru města, přičemž u něj zajistila zbytek financí ve výši 25 tisíc korun

Protiprávní jednání shora uvedeného 39letého muže je nadále v intenzivním vyšetřování ze strany policistů a kriminalistů Územního odboru Policie České republiky v Bruntále, přičemž se zjišťuje i jeho případná další obdobná trestná činnost nejen majetkového charakteru.

Dopravní nehody cyklistů na Bruntálsku

Třicet minut po patnácté hodině odpolední 15. května 2022 jela 52letá žena z Bruntálska na svém jízdním kole po silnici v obci Valšov, přičemž chtěla najet přes obrubník na přilehlý chodník, což se jí nepodařilo a upadla na zem. Při tomto si způsobila středně těžké zranění v zápěstí ruky s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské Podhorské nemocnici. Orientační dechová zkouška vyzněla u cyklistky negativně, ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši několika stovek korun.

Pět minut před šestnáctou hodinou odpolední 15. května 2022 řídila 80letá žena z Bruntálu osobní motorové vozidlo tovární značky Toyota Corolla po silnici v obci Moravskoslezský Kočov, a to ve směru od Bruntálu, přičemž se před jedním z rodinných domů začala otáčet a chtěla jet zpět na Bruntál. Při tomto manévru však přehlédla 65letého muže z Bruntálu, jedoucího na svém pánském silničním jízdním kole. Došlo tak ke střetu jízdního kola s pravými předními dveřmi automobilu a k pádu cyklisty na zem. Výše uvedený muž utrpěl zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovském nemocničním zařízení, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků kolizní situace v dopravě negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 132 tisíc korun. 

Oba výše uvedené případy jsou nadále v prošetřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Krnovští policisté zadrželi na místě činu 3 osoby při vloupání do motorových vozidel

Třicet minut po jedné hodině ranní 16. května letošního roku byla službu konající policejní autohlídka z krnovského Obvodního oddělení vyslána do prostoru ulic Sídliště pod Cvilínem a Náměstí Míru v Krnově, kde se na základě oznámení všímavého občana má po zdejších parkovištích pohybovat skupinka podezřele se chovajících osob.

Po okamžitém příjezdu policistů na uvedené místo bylo zjištěno, že se zde nacházejí tři mladíci ve věku 14, 16 a 17 let z Bruntálska, kteří se postupně vloupali do zde zaparkovaných osobních motorových vozidel továrních značek Ford Focus, Škoda Octavia, VW Touran a Opel Astra, ze kterých odcizili nejen povinnou výbavu (autolékárničky, žárovky, klíč na kola, tažné oko, tažné lano), ale také plastový držák na mobilní telefon, sluchátka, nabíječku, USB kabel, dioptrické i sluneční brýle a pánské ošacení, čímž poškozeným fyzickým i právnickým osobám způsobili celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši nejméně 21 tisíc korun.

Výše uvedené mladistvé osoby i nezletilec byli po svém zadržení převezeni do budovy krnovských policistů k dalším nutným procesním úkonům, odcizené věci u nich byly zajištěny a budou předány zpět poškozeným majitelům. Celá záležitost je nadále v intenzivním prošetřování a prověřování ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů.

 

Opava 18. května 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem