Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska, Novojičínska a Frýdeckomístecka - 13. ledna 2021

Zprávy ÚO Opava (2), ÚO Bruntál (2), ÚO Nový Jičín (2) a ÚO Frýdek-Místek (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Objasnění krádeže jízdního kola ze dvora opavského bytového domu

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení objasnili případ krádeže neuzamčeného jízdního kola v hodnotě 8 tisíc korun, které 49letá poškozená žena zanechala v prostoru společného dvora za jedním z bytových domů na ulici Nádražní okruh v Opavě. Tento skutek se stal z 1. na 2. ledna letošního roku a jako pachatel tohoto protiprávního jednání majetkového charakteru mající znaky zločinu loupeže byl ustanoven 29letý muž z Opavy. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále prokázáno, že u shora uvedeného 29letého muže se jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán, a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání dvou let a šesti měsíců, který vykonal v polovině roku 2018. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů pro jeho případnou další obdobnou trestnou činnost.

Dopravní nehoda silně podnapilého řidiče slovenské národnosti v Opavě

Okolo půlnoci z 12. na 13. ledna 2021 řídil 38letý muž slovenské státní příslušnosti motorové vozidlo tovární značky Citroën po ulici Těšínské v Opavě ve směru do centra města, přičemž při odbočování vlevo na ulici Jiráskovou nezvládl řízení, dostal smyk, ve kterém vyjel vlevo mimo vozovku a levou přední i zadní částí automobilu narazil do zděného oplocení. Ke zranění řidiče ani jeho 19letého spolujezdce ze Slovenska nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 55 tisíc korun. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo zjištěno, že shora uvedený 38letý muž řídil vůz po předchozím požití alkoholických nápojů, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami bezmála 2,3 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu s chodkyní v Bruntále

V těchto dnech policisté z Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, ze kterého je důvodně podezřelá 20letá žena z Olomoucka, která zapříčinila dopravní nehodu se 72letou ženou z Bruntálu, a to na ulici Brožíkové v Bruntále. K této kolizní situaci v dopravě došlo pár minut před jedenáctou hodinou dopolední 8. ledna 2021, kdy řidička při couvání s osobním motorovým vozidlem tovární značky Opel Movano přehlédla za sebou jdoucí chodkyni, do které narazila a ta po pádu na zem utrpěla zranění těžšího charakteru horních i dolních končetin, což si vyžádalo její lékařské vyšetření, ošetření, operativní zákrok a hospitalizaci v krnovské nemocnici. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastnic dopravní nehody negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na řádově několik set korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů.

Objasnění napadení ženy v Krnově z listopadu loňského roku

Komisařka 2. Oddělení obecné kriminality Krnov ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Bruntále zahájila trestní stíhání 42leté ženy z Ostravy, toho času bytem na Bruntálsku jako obviněné ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Jak bylo dosavadním prověřováním a následným vyšetřováním zjištěno, tak shora uvedená 42letá žena přibližně patnáct minut před osmnáctou hodinou odpolední 20. listopadu 2020 na chodníku před vstupem do jednoho z panelových domů na ulici Sídliště pod Cvilínem v Krnově, bez předchozí komunikace a zcela úmyslně, napadla zde jdoucí 34letou místní ženu, kterou z bezprostřední blízkosti polila vysoce zásaditou kapalinou do oblasti obličeje, očí, krku a rukou a poté ihned z místa činu utekla.  Napadené ženě vzniklo zranění ve formě poleptání pokožky v obličeji, víček a spojivek obou očí, rtů, jazyka a obou rukou s nutností lékařského vyšetření a ošetření v chirurgické ambulanci krnovské nemocnice a na oční ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Celou záležitostí se po oznámení ihned intenzivně zabývali krnovští policisté a kriminalisté v úzké spolupráci a v součinnosti s bruntálskými kriminalisty a se strážníky Městské policie v Krnově, a to ve snaze co nejdříve ustanovit tehdy neznámou osobu pachatele. V rámci prověřování bylo stanoveno několik variant a možností spáchání této trestné činnosti, kdy hned z prvopočátku podezřelou osobou byla i výše jmenovaná 42letá žena. Ta však policistům i kriminalistům svou účast na napadení a zranění 34leté ženy odmítala přiznat a uváděla informace, které musely orgány činné v trestním řízení řádně důkladně a důsledně prošetřit. Na základě všech zjištěných indicií se však 42letá žena nyní ke svému protiprávnímu jednání a chování plně doznala, zcela přesně uvedla, jak k celé záležitosti došlo a že motivem byly osobní spory a dlouhotrvající partnerské vztahy mezi ní, jejím 44letým druhem a mezi poškozenou ženou. Vše je nadále ve stádiu vyšetřování ze strany bruntálských kriminalistů.

NOVOJIČÍNSKO:

Vloupání do kopřivnické prodejny drogérie zná pachatele

V těchto dnech policisté z kopřivnického Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu krádeže, ze kterého je důvodně podezřelý 33letý muž z Karvinska, neboť tento se měl v noční době z 11. na 12. ledna letošního roku na ulici Školní v Kopřivnici vloupat do zdejší prodejny drogerie, ze které odcizil různé druhy, množství a značek drogistického zboží (holicí břity, deodoranty a kosmetické korektory) ve výši nejméně 10 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany kopřivnických policistů v úzké spolupráci s novojičínskými kriminalisty, kdy se prověřuje, zda se výše uvedený 33letý muž nedopustil i další obdobné trestné činnosti majetkového charakteru.

Objasnění vloupání do garáže ve Fulneku, v části Jerlochovice

Včerejšího dne byla široká veřejnost prostřednictvím médií informována o případu vloupání do jedné z řadových garáží v lokalitě u panelových domů ve Fulneku, v části Jerlochovice, ke kterému došlo od začátku letošního roku do patnácté hodiny odpolední 9. ledna 2021 a tehdy neznámá osoba odcizila motocykl tovární značky Jawa 250 Pérák bez registrační značky, který byl rozmontován a jednalo se o veterána a dále byl odcizen i motocykl tovární značky ČZ typu 125 B, registrační značky 12V 431, čímž poškozenému 39letému muži z Novojičínska vznikla celková hmotná škoda na majetku v řádu několika tisíc korun. Intenzivním prověřováním ze strany fulneckých policistů v úzké spolupráci s novojičínskými kriminalisty byl v těchto dnech ustanoven pachatel výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru, a to 30letý muž z Novojičínska. Ten se ke svému skutku plně doznal a nyní jej policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně obvinil ze spáchání zločinu krádeže. Celá záležitost je nadále ve vyšetřování ze strany novojičínských kriminalistů.

FRÝDECKOMÍSTECKO:

Policejní autohlídka z frýdeckomísteckého Obvodního oddělení v rámci výkonu služby a dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu stavěla a kontrolovala pár minut před dvaadvacátou hodinou večerní 11. ledna letošního roku na ulici J. Opletala ve Frýdku-Místku řidiče osobního motorového vozidla tovární značky BMW 120D, a to 41letého muže z Karvinska. Orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně, lustracemi v dostupných evidencích však bylo prokázáno, že tento muž má v současné chvíli vysloven status neřidiče, poněvadž na základě pravomocného rozhodnutí Magistrátu města Frýdku-Místku má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny až do konce září letošního roku. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany frýdeckomísteckých policistů a kriminalistů pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Opava 13. ledna 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem