Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 31. prosince 2021

Zprávy z ÚO Opava (2), z ÚO Bruntál (1) a z ÚO Nový Jičín (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Vloupání do areálu automobilní společnosti na ulici Těšínské v Opavě

Okolo dvaadvacáté hodiny večerní 29. prosince 2021 doposud dva neznámí pachatelé neoprávněně vstoupili do oploceného areálu společnosti Adiv na ulici Těšínské v Opavě a zde z odstaveného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Kodiaq odcizili čtyři kusy hliníkových disků o velikosti R18 se čtyřmi zimními pneumatikami R18 235/55 v celkové hodnotě 20 tisíc korun. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak dvě neznámé osoby se do areálu dostaly po odstranění visacího zámku zadní brány, výše uvedený automobil podložily nalezenými starými pneumatikami a při svém protiprávním jednání majetkového charakteru poškodily nejen uvedený vůz, ale způsobily i další hmotnou škodu na zařízení a majetku dvěma právnickým osobám v celkové výši přes 21 tisíc korun. Tímto přečinem krádeže a přečinem poškození cizí věci se nadále intenzivně zabývají policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osob pachatelů, jakož i k nálezu odcizených pneumatik, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Případ sprejerství a úmyslného poškození vlakové soupravy v Budišově nad Budišovkou

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, ze kterého je důvodně podezřelý 20letý muž z Opavska, neboť tento měl v brzkých ranních hodinách 30. prosince letošního roku v prostoru vlakového nádraží na ulici Československé Armády v Budišově nad Budišovkou úmyslně poškodit zde stojící motorové vlaky. Jak bylo doposud prokázáno, tak shora uvedený mladý muž spreji růžové, bílé, černé, zelené a žluté barvy napsal na několik železničních vagónů různé nápisy a obrazce, čímž způsobil poškozené právnické osobě celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši nejméně 10 tisíc korun. Celá tato záležitost je nyní nadále v intenzivním prověřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů, kdy je předpoklad, že výše uvedené protiprávní jednání majetkového charakteru mají na svědomí i jiné osoby, které se v uvedené době s podezřelým mužem bezprostředně pohybovaly v prostoru železniční stanice ČD v Budišově nad Budišovkou.

BRUNTÁLSKO:

Vloupání do prodejního stánku na ulici Maxima Gorkého v Krnově

V blíže neustanovené době mezi šestnáctou hodinou odpolední 23. prosince a osmou hodinou ranní 29. prosince letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Maxima Gorkého v Krnově přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se po předchozím rozbití skleněné výplně výdejního okna kamenem se škodou přes 5 tisíc korun vloupal do zdejšího prodejního kiosku, ze kterého odcizil dvě nefunkční elektronické cigarety určené k reklamaci značky Aspire duhové barvy a značky Ego-pod modré barvy v hodnotě 2 tisíce korun. Poškozené právnické osobě z Opavska tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 7 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Krnově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

NOVOJIČÍNSKO:

Odcizení peněženky ze zadní kapsy kalhot v kopřivnickém nočním podniku

Přibližně třicet minut po půlnoci 30. prosince tohoto roku doposud neznámý pachatel využil v jednom z nočních barů na ulici Štefánikové v Kopřivnici chvilkovou nepozornost 46letého muže a ze zadní kapsy jeho kalhot mu odcizil koženou peněženku hnědé barvy značky Harley Davidson s finančními prostředky na hotovosti ve výši 10 tisíc korun, s různými osobními doklady a s platebními kartami, čímž vznikla poškozenému muži americké národnosti celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 23 tisíc korun. Tento přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kopřivnici a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených financí, dokladů a platebních karet, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kopřivnické policejní číslo 974 735 731.

Opava 31. prosince 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem