Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 3. prosince 2021

Zprávy z ÚO Opava (1), ÚO Bruntál (1) a ÚO Nový Jičín (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Neznámý pachatel byl při krádeži pracovního nářadí vyrušen vítkovským majitelem

Přibližně třicet minut po sedmnácté hodině odpolední prvního prosincového dne letošního roku doposud neznámý pachatel neoprávněně vstoupil pootevřenou brankou na celo oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Polní ve Vítkově, následně vešel do přilehlé otevřené garáže a z ní odcizil příklepovou vrtačku s plastovým kufrem v celkové hodnotě téměř 2 tisíc korun. Při odchodu z místa protiprávního jednání majetkového charakteru však byl dosud neznámý muž vyrušen na zahradě přítomným 36letým místním majitelem, kompletní pracovní nářadí odhodil na zem a utekl ve směru ke kruhovému objezdu na ulici Opavské ve Vítkově a poté neznámo kam. Celá záležitost je nyní v intenzivním prověřování ze strany vítkovských policistů v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly k ustanovení osoby pachatele tohoto přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 711 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda nákladní soupravy na Bruntálsku

Deset minut po dvanácté hodině polední 2. prosince 2021 řídil 66letý muž z Prostějova nákladní motorové vozidlo tovární značky Volvo s návěsem Schmitz po silnici mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou, přičemž z doposud blíže nezjištěných příčin (podle slov řidiče se mu udělala chvilková nevolnost) na rovném úseku komunikace vjel za pravý okraj vozovky, sjel do silničního příkopu a zde se nákladní souprava převrátila na pravý bok, kdy poškodila zdejší oplocení přilehlé pastviny. Přivolaná osádka sanitního vozidla převezla shora uvedeného muže k preventivnímu lékařskému vyšetření a ošetření do bruntálské nemocnice, orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši přes 150 tisíc korun. Celou touto kolizní situací v dopravě se nadále zabývají policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

NOVOJIČÍNSKO:

Objasnění vloupání do občerstvovacích automatů v Suchdole nad Odrou

V uplynulých dnech policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně intenzivně prověřovali případ vloupání do dvou automatů na nápoje a další občerstvení, ke kterému došlo několik desítek minut po dvaadvacáté hodině večerní 29. listopadu 2021 ve vnitřních prostorách vlakového nádraží Českých drah na ulici Komenského v obci Suchdol nad Odrou. V té době se neznámý pachatel či pachatelé nejprve kopy a následně za pomocí nalezeného železného předmětu vloupal či vloupali do automatu na kávu a do vedlejšího automatu s potravinami, přičemž došlo k následnému odcizení jedné obložené bagety v hodnotě 55 korun. Celková hmotná škoda na poškozeném zařízení byla modřickou právnickou osobou vyčíslena na finanční částku ve výši nejméně 3 tisíce korun. Na základě provedeného šetření a dalších následně učiněných nutných procesních úkonech byli jako pachatelé tohoto protiprávního jednání majetkového charakteru ustanoveni dva mladíci ve věku 14 let z Ostravy a 19 let z Bruntálu. U nezletilého chlapce, který nebyl v době spáchání skutku trestně odpovědný bylo zjištěno, že se jedná o chovance Výchovného ústavu mládeže v Novém Jičíně, který byl v dané chvíli na útěku z tohoto zařízení. Staršímu 19letému mladému muži tak bylo nyní ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Celá záležitost je nadále v gesci novojičínských policistů a kriminalistů, kdy se zjišťuje jejich případná další obdobná trestná činnost majetkového charakteru.

Opava 3. prosince 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem