Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 3. května 2022

Zprávy z ÚO Opava (2), ÚO Bruntál (2) a ÚO Nový Jičín (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Odcizení pracovního nářadí z prostoru stavby v budově Základní školy v Komárově

V blíže neupřesněné době mezi patnáctou hodinou odpolední 28. dubna a sedmnáctou hodinou odpolední 29. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici U Školy v Opavě, v městské části Komárov přečin krádeže tím, že využil řádně neuzamčeného a nezajištěného vstupu do jedné z místností v budově stavby ZŠ Komárov a odcizil zde volně odložené stavební míchadlo černé barvy a pracovní vrtačku značky Hilti červené barvy, čímž dvěma poškozeným právnickým osobám z Opavska a z Prahy vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 38 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného stavebního a pracovního nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně kdykoli na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Dopravní nehoda dvou podnapilých cyklistů v Opavě-Kylešovicích

Patnáct minut před šestnáctou hodinou odpolední 1. května 2022 jel po ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích místní 65letý muž na svém trekingovém jízdním kole, a to ve směru od ulice Bílovecké k ulici Ruské, přičemž vlivem své silné podnapilosti zavrávoral a upadl na vozovku. Za ním na svém pánském jízdním kole jedoucí další 65letý místní muž nestačil na vzniklou situaci zareagovat, vlivem své podnapilosti nestačil včas zabrzdit, předním kolem narazil do ležícího prvně uvedeného jízdního kola a rovněž i on spadl na asfaltový povrch pozemní komunikace. Oba muži tak utrpěli zranění lehčích charakterů s nutností lékařského vyšetření a ošetření v opavské Slezské nemocnici. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku řádově v několika stovkách korun. Odbornými dechovými zkouškami byly u obou cyklistů naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 1,6 a 1,7 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prošetřování a v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda dvou cyklistů na Bruntálsku

Deset minut po jedenácté hodině dopolední 1. května 2022 jel 69letý muž z Krnova na svém pánském jízdním kole po silnici z obce Holčovice na obec Heřmanovice, přičemž jel v těsné blízkosti za před ním jedoucím 43letým mužem z Bruntálska, přičemž došlo ke kontaktu předního kola prvně jmenovaného muže se zadním kolem pánského jízdního kola druhého z uvedených cyklistů. Po střetu upadl starší z mužů na asfaltový povrch vozovky a způsobil si zranění středně těžšího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovském nemocničním zařízení, s nutností jeho následné hospitalizace. K pádu mladšího cyklisty nedošlo, tento zranění neutrpěl a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou mužů negativně a celá tato kolizní situace v dopravě je nadále v prošetřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Krnovští policisté se intenzivně zabývají případem výtržnictví ze strany neznámého muže

Policisté z krnovského Obvodního oddělení v těchto dnech intenzivně prošetřují a prověřují oznámení o možném spáchání přečinu výtržnictví, kterého se měl dopustit doposud neznámý pachatel okolo patnácté hodiny odpolední 1. května letošního roku poblíž ulice Chářovské v Krnově. Jak bylo doposud zjištěno, tak ve výše uvedené době se neznámý muž pohyboval v přilehlém Chářovském parku, měl mít rozepnuté a stažené kalhoty, v ruce držel svůj pohlavní úd a masturboval. Toto protiprávní jednání a chování mělo být učiněno před zde procházejícími dívkami ve věku 10 a 15 let. K fyzickému napadení či jakéhokoli ataku ze strany blíže neupřesněného muže nedošlo, dívky okamžitě z daného prostoru odešly a vše oznámily svým rodičům. Na místo činu se ihned dostavili nejen službu konající krnovští policisté a bruntálští kriminalisté ale také policejní psovod se služebním psem, který vypracoval tak zvanou pachovou stopu o délce 150 metrů vedoucí z parku podél nedalekých železničních kolejí, a to ve směru k Hlavnímu nádraží. Celá záležitost je nadále v gesci policistů a kriminalistů Územního odboru Policie České republiky v Bruntále a jakékoli kladné informace a poznatky k tomuto případu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

NOVOJIČÍNSKO:

Kopřivničtí policisté hledají nálezce peněženky s doklady a s financemi

Policisté z kopřivnického Obvodního oddělení žádají případné svědky či přímo nálezce vytracené peněženky, aby se kdykoli ozvali na telefonní číslo 974 735 731 nebo se přímo zastavili na jejich policejní služebně.

Do budovy Obvodního oddělení Policie České republiky v Kopřivnici se totiž v uplynulých dnech osobně dostavil 46letý místní muž a oznámil, že chvíli po třiadvacáté hodině večerní 29. dubna tohoto roku s největší pravděpodobností poblíže volejbalových kurtů na ulici Husové v Kopřivnici vytratil ze svého svrchního ošacení pánskou peněženku, ve které měl své osobní doklady, zákaznické karty k nákupům různého materiálu a také finanční prostředky na hotovosti ve výši okolo 39 tisíc korun. V této souvislosti tak policisté žádají případného nálezce, aby peněženku, doklady i finance odevzdal nebo aby se případní svědci ozvali se svými pozitivními informacemi a poznatky na výše uvedené telefonní číslo. V opačném případě může být nálezce důvodně podezřelý z naplnění skutkové podstaty přečinu zatajení věci (zatajení nálezu).

Případ krádeže zboží v novojičínské prodejně s drogistickým zbožím

V této chvíli policisté z novojičínského Obvodního oddělení intenzivně prověřují případ přečinu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství, ke kterému došlo několik minut po osmnácté hodině podvečerní 30. dubna letošního roku v prodejně s drogistickým zbožím v Obchodním centru na ulici Přemyslovců v Novém Jičíně. Jak bylo doposud zjištěno, tak trojice doposud neznámých žen z prodejních regálů postupně odcizily volně vystavené zboží (různé druhy parfémů, řasenek, make-upů, pudrů a dalších kosmetických krémů) v celkové hodnotě přes 13 tisíc korun, přičemž toto si uschovaly do kapes svých svrchních oděvů a také do kabelek a následně z dané provozovny odešly bez úhrady neznámo kam. Jakékoli informace k tomuto protiprávnímu jednání majetkového charakteru, převážně však k ustanovení osob pachatelů či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 3. května 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem