Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 29. června 2021

Zprávy z ÚO Opava (2), z ÚO Bruntál (3) a z ÚO Nový Jičín (3) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Krádež volně odložené ledvinky na břehu hlučínské Štěrkovny

V přesně neustanovené době mezi čtrnáctou hodinou odpolední a devatenáctou hodinou podvečerní 26. června letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v prostoru Sportovně rekreačního areálu Štěrkovna na ulici Celní v Hlučíně přečin krádeže tím, že u zde instalované nafukovací skákací trampolíny odcizil volně odloženou příruční tašku - ledvinku značky Nike černé barvy s mobilním telefonem značky Apple iPhone 8+, s kartou Odis a se svazkem klíčů, čímž poškozené fyzické osobě z Opavska vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 17 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Silniční kontrola prokázala silně podnapilého řidiče osobního automobilu v Opavě

Pár minut po osmnácté hodině podvečerní 26. června 2021 policejní autohlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě vykonávala dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na ulici náměstí Slezského odboje v Opavě, kdy stavěla a kontrolovala řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Kia, a to 42letého místního muže, který zde popojížděl a chtěl zaparkovat. Odborným měřením dechovými zkouškami bylo prokázáno, že tento řidič je v silně podnapilém stavu, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami přes 3,1 promile alkoholu v dechu. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že 42letý muž není držitelem příslušného řidičského průkazu pro žádnou podskupinu řidičských oprávnění a v minulosti mu byl rozhodnutím Magistrátu města Opavy vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že by shora uvedený muž ve svém protiprávním jednání a chování i nadále pokračoval, zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů pro důvodné podezření minimálně z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky případně i ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehody cyklistů na Bruntálsku

Policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále byli přizváni k dvěma dopravním nehodám cyklistů, které se staly od podvečerních hodin 25. června do ranních hodin 26. června letošního roku na teritoriu bruntálského okresu.

Pět minut po devatenácté hodině podvečerní 25. června 2021 jel 24letý muž z Bruntálska na svém jízdním kole po ulici Nová Cvilínská v Krnově, a to ve směru od objektu zdejšího kostela k Domu dětí a mládeže. Cyklista se s největší pravděpodobností plně nevěnoval řízení, vyjel za pravý okraj vozovky a sjel do silničního příkopu. Zde upadl na zem a způsobil si zranění lehčího charakteru v obličeji s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Orientační dechová zkouška u něj provedena nebyla s ohledem na jeho zranění, byl u něj nařízen odběr biologického materiálu (krve) ke zjištění, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 500 korun.

Pár minut po páté hodině ranní 26. června 2021 jel 21letý muž z Bruntálska na svém jízdním kole v obci Milotice nad Opavou z mírného klesání ve směru na obec Nové Heřminovy, přičemž vlivem své podnapilosti upadl a způsobil si zranění lehčího charakteru v obličeji a na rukou, což si vyžádalo jeho lékařské vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši jednoho tisíce korun. Odborným měřením dechovými zkouškami byly výše uvedenému cyklistovi naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami téměř 1,9 promile alkoholu v dechu.

Obě shora popsané kolizní situace v dopravě jsou nadále v prošetřování a v prověřování ze strany bruntálských dopravních policistů.

Silniční kontrola prokázala silně podnapilého řidiče osobního automobilu na Bruntálsku

Službu konající policejní autohlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále byla chvíli po devatenácté hodině podvečerní 26. června 2021 vyslána na katastr obce Krasov, kde mělo dojít k dopravní nehodě řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Volvo. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že 58letý muž z Bruntálska jel ve směru od obce Karlovice na Krasov, přičemž vlivem silné podnapilosti nezvládl řízení a sjel do levé silniční příkopy. Odborné měření dechovými zkouškami u něj vyznělo pozitivně s hodnotami 3,3 promile alkoholu v dechu. Shora uvedený 58letý muž s naměřenými výsledky souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 100 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Silně podnapilý muž tropil výtržnosti v krnovském nočním klubu

V těchto dnech policisté z krnovského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví, ze kterých je důvodně podezřelý 38letý muž z Bruntálska. Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním zjištěno, tak shora uvedený muž měl okolo třiadvacáté hodiny večerní 28. června 2021 v nočním baru na ulici Opavské v Krnově bezdůvodně slovně a fyzicky napadnout hosty této provozovny. Několika údery pěstmi do hlavy a těla způsobil krvácivé zranění mužům ve věku 45, 48 a 48 let z Krnova, což si vyžádalo jejich lékařské vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici a po tomto incidentu bar ihned opustil. V době příjezdu přivolané službu konající policejní autohlídky se však vrátil na místo činu, choval se i nadále agresivně a arogantně a napadal i přítomné policisty. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob již nedošlo a nevznikla žádná hmotná škoda na majetku. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Následná orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnotu 2,7 promile alkoholu v dechu. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany krnovských policistů a bruntálských kriminalistů.

NOVOJIČÍNSKO:

Vloupání do zahradní chatky v obci Šenov u Nového Jičína

Doposud neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské kolonii na ulici Mlýnské v obci Šenov u Nového Jičína přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek 80leté místní ženy a po násilném vniknutí se vloupal do objektu rekreační chaty, ze které odcizil akumulátorové nůžky, televizor, vzduchový filtr, strunovou elektrickou sekačku, zastřihovač keřů, instantní polévky a nealko nápoje, vše v hodnotě téměř 11 tisíc korun. Skutek se stal v blíže nezjištěné době mezi osmnáctou hodinou podvečerní 26. června a jedenáctou hodinou dopolední 27. června 2021. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651.

Krádež volně odloženého batohu v kopřivnickém nočním baru

V přesně neustanovené době mezi třiadvacátou hodinou večerní 26. června a čtvrtou hodinou ranní 27. června tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v prostorách baru na ulici Záhumenní v Kopřivnici přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, že využil nepozornosti poškozeného 32letého místního muže a odcizil mu volně odložený batoh. V něm se nacházel mobilní telefon značky Huawei, peněženka s finančními prostředky, s různými osobními doklady a s platebními kartami, svazek klíčů, dioptrické brýle, pánská kosmetika a tričko černé barvy, vše v hodnotě 12 a půl tisíce korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kopřivnici a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, financí, dokladů a platebních karet, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kopřivnické policejní číslo 974 735 731.

Případ vloupání do novojičínské provozovny objasněn

V nedávných dnech byla široká veřejnost prostřednictvím médií informována o případu, který se stal mezi 11. a 14. červnem letošního roku na ulici Dolní brána v Novém Jičíně. V té době se tehdy neznámý pachatel vloupal do prodejny s maloobchodním zbožím, ze které odcizil sto kusů balení barev na vlasy, různé druhy a množství oděvních svršků o počtu nejméně sto třicet kusů, jedenáct párů bot, čtyřicet kusů pánského spodního prádla a přibližně stejný počet kusů dámského spodního prádla a dále cestovní tašky, vše v hodnotě bezmála 30 tisíc korun. Toto zboží si připravil k odnesení z objektu, vše však ponechal na místě kromě sta balení barev na vlasy. Poškozené fyzické i právnické osobě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 8 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru intenzivně prověřovali policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně, kteří nyní pachatelem ustanovili 35letého místního muže. Ten se ke svému protiprávnímu jednání plně doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Celá záležitost je nadále v gesci novojičínských policistů a kriminalistů, přičemž se prověřuje i další obdobné jednání a chování shora uvedeného 35letého muže.

Opava 29. června 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem