Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 24. února 2022

Zprávy z ÚO Opava (3), ÚO Bruntál (1) a ÚO Nový Jičín (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Vloupání do restaurace v obci Raduň

V blíže neustanovené době mezi devatenáctou hodinou podvečerní 21. února a desátou hodinou dopolední 22. února letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Ve mlýně v obci Raduň přečin krádeže tím, že po vypáčení vstupních dveří vnikl do prostoru zdejší restaurace, kterou prohledal a z výčepní místnosti i ze skladu provozovny následně odcizil různé druhy a množství cigaret a tabákových výrobků, notebook značky Asus černé barvy, cukrovinky (lízátka), reproduktor značky Bose a finanční prostředky v bankovkách i v drobných mincích, čímž dvěma poškozeným fyzickým osobám z Opavska vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 33 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené elektroniky, zboží a financí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě v obci Nové Sedlice ze dne 22. února 2022

Třicet minut před šestou hodinou ranní 22. února 2022 řídila 59letá žena z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 206 po čtyřproudé silnici ve směru od obce Nové Sedlice na Opavu, městskou část Komárov, přičemž objížděla cyklistu jedoucího při pravém okraji vozovky, a to ve stejném směru na Komárov. Při zařazování se zpět do svého pravého jízdního pruhu však do ní zezadu narazilo dodávkové motorové vozidlo tovární značky Renault Trafic, které řídila 35letá žena z Ostravy a jenž jela v levém jízdním pruhu. Po střetu byl osobní automobil odhozen na přilehlá svodidla a rovněž i dodávka svou boční částí dřela o kovová svodidla až do svého zastavení. Druhá výše uvedená řidička při prvotních procesních úkonech policistům uvedla, že řidička osobního vozu jí bezprostředně vjela do jízdní dráhy a proto došlo ke střetu aut. Prvně jmenovaná žena však tvrdí, že dávala znamení o změně směru jízdy při objíždění cyklisty včas, dívala se do zpětného zrcátka a dodávkový automobil při objíždění cyklisty byl za ní dostatečně daleko a musel tak pravděpodobně jet vysokou rychlostí, čímž došlo ke střetu. Při této dopravní nehodě utrpěl zranění lehčího charakteru 52letý spolujezdec z Renaultu Trafic, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 160 tisíc korun. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidiček negativně. Pro řádné zjištění průběhu nehodového děje jsou velmi nutné svědecké výpovědi případných dalších účastníků silničního provozu, kteří se v době kolizní situace v dopravě nacházeli na výše uvedeném místě, tedy na silnici čísla I/11 spojující Opavu s Ostravou. Jakékoli kladné informace k celé záležitosti lze telefonicky sdělit policejnímu inspektoru Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Michalu Jamnickému na číslo 974 737 578 případně kdykoli na mobilní číslo opavských dopravních policistů 735 788 950.

Silniční kontrola prokázala silně podnapilého řidiče osobního automobilu v Komárově

Chvíli před sedmnáctou hodinou odpolední 23. února 2022 policejní autohlídka z Obvodního oddělení v Opavě vykonávala dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Opavě, v městské části Komárov, přičemž na ulici Podvihovské stavěla a kontrolovala řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia, a to 43letého muže z Ostravy. Při této silniční kontrole bylo u shora uvedeného řidiče provedeno odborné měření dechovými zkouškami, které vyznělo pozitivně, přičemž mu byly naměřeny hodnoty přes 2,6 promile alkoholu v dechu. Výše uvedený 43letý muž předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou plně doznal, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal, na místě mu policisté zakázali řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a opatření a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

BRUNTÁLSKO:

Vloupání do bytu v panelovém domě na ulici Dlouhé v Bruntále

Mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou 22. února tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Dlouhé v Bruntále přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se po vypáčení zámku dveří vloupal do bytu v jednom ze zdejších panelových domů, který prohledal a odcizil z něj televizor značky Gogen černé barvy o uhlopříčce 102 centimetrů, čímž poškozenému 60letému místnímu muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 5 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené elektroniky, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

NOVOJIČÍNSKO:

Odcizení měděného okapového svodu z budovy bývalého baru na ulici Lidické v Novém Jičíně

V přesně neuvedené době mezi 14. a 21. únorem letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Lidické v Novém Jičíně přečin krádeže tím, že ze střechy bývalého zdejšího objektu baru odcizil instalované měděné žlaby, měděné okapové svody, měděné okapové kolena, háky, oka a měděné oplechování okraje střechy, čímž poškozené místní příspěvkové organizaci vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 22 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného měděného materiálu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Objasnění krádeže střešní krytiny v areálu bývalého statku v obci Bartošovice

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení ve Studénce zahájili úkony trestního řízení směřující k řádnému objasnění všech skutečností, které nasvědčují tomu, že 41letý muž z Přerovska (toho času bytem Ostrava) spáchal v brzkých ranních hodinách 22. února 2022 v areálu statku bývalého zemědělského družstva v obci Bartošovice přečin poškození cizí věci a přečin krádeže ve stádiu pokusu.

Jak bylo dosavadním prošetřováním a následným prověřováním zjištěno, tak shora uvedený muž okolo čtvrté hodiny ranní uvedeného dne přijel k danému objektu svým osobním motorovým vozem tovární značky Škoda Octavia, následně na uvedeném místě vylezl na střechu bývalého vepřína a zde odtrhl a na zem shodil část střešní krytiny ve formě 24 kusů hliníkových plechů, čímž poškozené právnické organizaci z Brna vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 20 tisíc korun. Při výše popisovaném protiprávním jednání majetkového charakteru byl 41letý muž v areálu bývalého zemědělského družstva v obci Bartošovice vyrušen službu konající policejní autohlídkou Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje z Frýdku-Místku, která v dané obci a v jejím bezprostředním okolí dohlížela na bezpečnost a plynulost silničního provozu a dbala na eliminaci možného páchání trestné činnosti různého charakteru. Přistižený muž se před policisty dal okamžitě na útěk, na krátkou chvíli se uschoval do jedné z budov bývalého zemědělského družstva a poté i v přilehlém křoví daného areálu. Zde však byl okamžitě nalezen, zadržen a převezen do budovy studéneckých policistů k nutným procesním úkonům. Po nich byl propuštěn na svobodu a celou touto záležitostí se nadále intenzivně zabývají policisté a kriminalisté z Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně.

Opava 24. února 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem