Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 20. srpna 2021

Zprávy z ÚO Opava (1), ÚO Bruntál (2) a ÚO Nový Jičín (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Mladistvá dívka v centru statutárního města Opavy fyzicky napadla jinou ženu

Policisté z opavského Obvodního oddělení v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení ve věci provinění z přečinu výtržnictví a provinění z přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, ze kterých je důvodně podezřelá 16letá místní dívka tím, že okolo jednadvacáté hodiny večerní 18. srpna 2021 na chodníku před jedním z bytových domů na ulici Na Valech v Opavě fyzicky napadla 18letou ženu z Opavy. Jak bylo dosavadním šetřením zjištěno, tak shora uvedená mladistvá podezřelá dívka poškozenou nejprve chytla za vlasy, strhla jí na zem a poté jí několikráte kopla kolenem do oblasti hlavy. Poškozené ženě tak vzniklo zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná hmotná škoda na majetku a celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

BRUNTÁLSKO:

Případ fyzického napadení ve Vrbně pod Pradědem šetří policisté a kriminalisté

V těchto dnech policisté z vrbenského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví, ze kterého je důvodně podezřelý 34letý místní muž, neboť tento chvíli po devatenácté hodině podvečerní 19. srpna letošního roku před provozovnou rychlého občerstvení na ulici Nové Doby ve Vrbně pod Pradědem nejprve slovně a poté i fyzicky napadl svou bývalou přítelkyni, a to 30letou ženu z Bruntálska. Po fyzickém napadení a dvou úderech dlaní do obličeje žena nevyhledala lékařské vyšetření. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob tedy nedošlo a rovněž nevznikla žádná hmotná škoda na majetku. Po příjezdu přivolaných policistů na místo činu bylo zjištěno, že shora uvedený muž je pod silným vlivem alkoholických nápojů, kdy mu orientační dechovou zkouškou byla naměřena hodnota přes 1,9 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že tento muž se nadále choval agresivně a arogantně, zakročující policisté rozhodli o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních několika letech opakovaně pravomocně souzen a trestán rozsudky Okresního soudu v Bruntále pro přečiny výtržnictví. Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany vrbenských policistů a bruntálských kriminalistů.

Dopravní nehoda mladistvého cyklisty s motocyklistou na Bruntálsku

Pár minut před dvanáctou hodinou polední 19. srpna 2021 jel 17letý muž z Bruntálska na svém jízdním kole po silnici mezi obcí Horní Životice a Horní Benešov, přičemž při vyjíždění z vedlejší silnici na hlavní nedal v křižovatce tvaru T přednost v jízdě zprava jedoucímu motocyklu tovární značky BMW, který řídil 57letý muž z okolí Prahy. V křižovatce tak došlo ke střetu jízdního kola s motorkou a k pádu všech účastníků kolizní situace v dopravě na zem. Mladistvý cyklista utrpěl zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 32 tisíc korun a orientační dechové zkoušky vyzněly u obou řidičů negativně. Cyklista uvedl, že motocykl při svém výjezdu z vedlejší silnice a odbočení doleva přehlédl. Celá záležitost je však nadále v prošetřování a v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

NOVOJIČÍNSKO:

Krádež oblečení v novojičínské prodejně má na svědomí místní recidivistka

V těchto dnech policisté z novojičínského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení směřující k prověření a k objasnění všech skutečností nasvědčujících tomu, že 30letá místní žena se chvíli po patnácté hodině odpolední 16. srpna letošního roku dopustila v prodejně s oblečením na Masarykově náměstí v Novém Jičíně přečinu krádeže. Jak bylo doposud zjištěno, tak shora uvedená žena, která je recidivistkou, ve výše uvedené době si na prodejní ploše uschovala do své kabelky dámské riflové kraťasy a při průchodu přes pokladní zónu bez úhrady zboží byla zadržena všímavými pracovníky prodejny. Po vyzvání, aby odcizené oblečení vrátila, toto odmítala, pracovnici provozovny ramenem odstrčila a utekla pryč.  Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla poškozenou právnickou osobou vyčíslena na finanční částku ve výši 550 korun. Celou záležitostí se intenzívně zabývali novojičínští policisté, kteří na základě místní a osobní znalosti ustanovili osobu pachatele a tato 30letá žena se následně ke svému protiprávnímu jednání majetkového charakteru plně doznala. Vše je nadále v prověřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů pro možnou další obdobnou trestnou činnost shora uvedené podezřelé ženy.

Opava 20. srpna 2021

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem