Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 20. května 2020

Zprávy z Opavska (1), z Bruntálska (1) a z Novojičínska (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Řidič se zákazem řízení porušil v Opavě dopravní omezení

Pár minut po osmnácté hodině podvečerní 18. května 2020 policejní autohlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě vykonávala dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na ulici Olomoucké v Opavě, jejíž vozovka je částečně v rekonstrukci a je zde instalováno dopravní omezení. Při tomto výkonu služby si policisté všimli, jak řidič osobního motorového vozidla tovární značky Ford Focus nerespektoval zákaz vjezdu všech vozidel a do tohoto úseku vjel. Následně provedenou silniční kontrolou byl lustracemi v dostupných evidencích v řidiči zjištěn 26letý muž z Jihlavy, jenž má v této chvíli vysloven status neřidiče, kdy mu rozhodnutím Městského úřadu v Hlučíně byl vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do prosince letošního roku. Na výzvu zakročujících policistů se 26letý muž odmítl podrobit orientační dechové zkoušce i testu na možnou přítomnost návykových látek v jeho těle, bezdůvodně se také odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Celá záležitost je tak nadále v prošetřování a v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů mimo jiné pro důvodné podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda cyklisty na Bruntálsku

Chvíli po devatenácté hodině podvečerní 19. května 2020 jel 68letý muž z Rýmařova po ulici Potočná v obci Stará Ves na svém jízdním kole, přičemž nezvládl řízení, přejel do levé poloviny vozovky a následně sjel do silničního příkopu. Tuto událost viděla svědkyně, která ihned volala pracovníkům Integrovaného bezpečnostního centra a na místo přivolala osádku sanitního vozidla s lékařem a dopravní policisty. Cyklista při pádu utrpěl zranění hlavy a oděrky po těle s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Orientační dechová zkouška u tohoto muže provedena nebyla z důvodu jeho zranění, byl u něj nařízen odběr biologického materiálu (krve) při lékařském ošetření ke zjištění, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholických nápojů či jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Na pádu cyklisty nenese vinu žádná jiná osoba či konkrétní úmyslná okolnost, ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a rovněž nevznikla žádná hmotná škoda na majetku. Celá záležitost je nadále v prošetřování a v prověřování ze strany policistů Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

NOVOJIČÍNSKO:

Vloupání do rodinného domu v obci Trojanovice

Mezi šestou hodinou ranní a osmnáctou hodinou podvečerní 19. května letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Trojanovice přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se vloupal do jednoho z rodinných domů, který prohledal a odcizil příklepovou vrtačku značky Narex, přímočarou pilu značky Narex, aku vrtačku značky DeWalt, aku vrtačku značky Extol, profesionální motorovou pilu značky Husqvarna, dva karburátory na motorovou pilu značky Husqvarna, sadu příborů, šperky ze žlutého kovu (dva řetízky, přívěšek ve tvaru písmene J, přívěšek z českého granátu a dva snubní prsteny), čímž poškozenému místnímu 46letému muži byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 37 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Frenštátě pod Radhoštěm a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a cenností, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na frenštátské policejní číslo 974 735 711 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 20. května 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem