Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 17. března 2022

Zprávy z ÚO Opava (2), ÚO Bruntál (1) a ÚO Nový Jičín (1) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Odcizení kabelu telekomunikačního vedení u Budišova nad Budišovkou

V blíže neustanovené době mezi šestnáctou hodinou odpolední 12. března a sedmnáctou hodinou odpolední 14. března letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na katastru města Budišov nad Budišovkou a v katastru obce Staré Oldřůvky přečin krádeže a přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení tím, že odcizil celkem 300 metrů šedesáti žilného měděného kabelu, čímž poškozené právnické organizaci z Prahy vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 50 tisíc korun. V dané záležitosti se jedná o kabel vedoucí jako nadzemní telekomunikační vedení mezi výše uvedenými obcemi, kdy neznámá osoba tento na třech místech v blízkosti dřevěných sloupů přerušila, přestřihla a odcizila, čímž dále tímto vyřadila z provozu tři desítky pevných telefonních, hlasových a internetových linek zdejších uživatelů. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného měděného kabelu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Objasnění krádeže zboží v opavském supermarketu

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 30letému muži z Opavska, neboť tento měl okolo osmé hodiny ranní 16. března tohoto roku odcizit v supermarketu Obchodního centra na ulici U Fortny v Opavě volně vystavené zboží v celkové hodnotě bezmála 1.100 korun. Jak bylo dosavadním šetřením a následným prověřováním zjištěno, tak shora uvedený muž si různé druhy a množství čokolád a balení klobás uschoval do svého batohu a také pod své svrchní oblečení a bez úhrady prošel pokladní zónou. Za ní byl zadržen všímavým pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny až do příjezdu přivolané službu konající policejní autohlídky. Následnou lustrací v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u výše jmenovaného 30letého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě pro obdobnou trestnou činnost k trestu obecně prospěšných prací o výměře 150 hodin, které doposud nevykonal. Celá záležitost je nadále v gesci opavských policistů a kriminalistů.

BRUNTÁLSKO:

Vloupání do sklepní kóje bytového domu v obci Brantice

V přesně neustanovené době mezi patnáctou hodinou odpolední 14. března a desátou hodinou dopolední 15. března letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v obci Brantice přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže tím, že se ve sklepních prostorách jednoho ze zdejších bytových domů vloupal do sklepního boxu poškozeného 72letého místního muže. Odtud odcizil pánské elektrické kolo značky Maxbike šedočerné barvy s textilní cyklotaštičkou černé barvy, ve které byla sada nářadí na jízdní kolo, pumpička a sluneční brýle, vše v celkové hodnotě téměř 40 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Krnově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného elektrokola, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na krnovské policejní číslo 974 731 731.

NOVOJIČÍNSKO:

Úmyslné poškození zaparkovaného osobního automobilu v Novém Jičíně

V blíže neupřesněné době mezi sedmnáctou hodinou odpolední 14. března a šestou hodinou ranní 15. března 2022 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Resslové v Novém Jičíně přečin poškození cizí věci tím, že na zdejším štěrkovém parkovacím místě úmyslně poškodil odstavené osobní motorové vozidlo tovární značky BMW 320D xDrive. Nejméně čtyřmi brokovými střelami z blíže neustanovené střelné zbraně, kterou použil z přesně nezjištěného místa, způsobil na různých místech karosérie automobilu prohlubně, rýhy a vrypy, čímž poškozené právnické organizaci a 26letému místnímu uživateli vozu vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 35 tisíc korun. Tuto trestnou činnost nyní intenzivně prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně v úzké spolupráci s místními kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodům jejího protiprávního jednání a chování, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 17. března 2022

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem