Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska, Bruntálska a Novojičínska - 16. června 2020

Zprávy z ÚO Opava (2), z ÚO Bruntál (2) a z ÚO Nový Jičín (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Objasnění majetkové trestné činnosti 20letého muže na Vítkovsku

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech zahájil trestní stíhání 20letého muže z Vítkova jako obviněného ze spáchání zločinu loupeže, zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil od podzimu loňského roku do června letošního roku na různých místech ve Vítkově.

Jak bylo prověřováním ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů doposud prokázáno, tak shora uvedený muž:

  • v průběhu podzimních měsíců 2019 několikráte potkal na různých místech ve Vítkově poškozeného 17letého mladíka z Opavy, kterému vyhrožoval fyzickým napadením, když mu nedá nebo nepřinese finanční prostředky či jiné cennosti a při tomto mu odcizil nebo po předchozí výhrůžce napadením tak získal finanční prostředky v drobných mincích, dvě příruční tašky, bluetooth reproduktor, tlačítkový mobilní telefon a hodinky
  • v odpoledních hodinách 25. dubna 2020 ze stolu venkovní restaurace na ulici Školní ve Vítkově odcizil volně odložený mobilní telefon v hodnotě téměř 4 tisíce korun
  • na konci měsíce dubna 2020 se v jednom z bytových domů na ulici Bezručové ve Vítkově vloupal do dvou sklepních boxů, ze kterých odcizil gramofon, zavařovací hrnce, lustr, různé malířské a zednické potřeby a koberec
  • chvíli po třinácté hodině 9. června 2020 doběhl, zastavil a oslovil 17letého poškozeného mladistvého z Opavy na ulici Školní ve Vítkově s tím, zda mu nezapomněl opět přinést nějakou věc, která by se dala prodat a když poškozený uvedl, že již nic nemá a nic mu dávat nebude, tak mu obviněný muž zatarasil cestu, chtěl mu prohledat batoh, při čemž však byl vyrušen náhodným svědkem události a z místa svého protiprávního jednání odešel

Trestná činnost výše jmenovaného 20letého muže je nadále ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Trestná činnost 36letého muže z Opavska je prokázána intenzivní prací kriminalistů

V těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání 36letého muže z Opavska jako obviněného ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, kterých se dopustil tím, že v odpoledních hodinách 9. června letošního roku během stěhování se z pronajatého bytu v jednom z panelových domů na ulici Zeyerové v Opavě-Kateřinkách se neoprávněně vloupal do uzamčeného pokoje 64letého místního muže a odcizil mu televizi v hodnotě přes 3 tisíce korun.

V noční době z 9. na 10. června 2020 vytrhl a vylomil kolíky ohradníku výběhu pro koně v Kravařích, v části Nový Dvůr, za pomocí zápalek se pokusil založit požár zdejší siláže, což se mu nepodařilo, úmyslně však zapálil v nezajištěné budově přilehlého seníku uskladněné balíky slámy a sena, přičemž došlo ke shoření celého objektu včetně střechy a poškozené místní soukromé společnosti vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 230 tisíc korun.

Dalším prověřováním jeho možné obdobné trestné činnosti bylo prokázáno, že již v odpoledních hodinách 21. dubna tohoto roku úmyslně zapálil rákosový porost o ploše přibližně čtyř hektarů v místě zvaném Černá louka na katastru obce Brumovice.

Celé shora uvedené protiprávní jednání a případně i další záležitosti jsou nadále ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda motocyklisty na Bruntálsku

Pár minut před desátou hodinou dopolední 13. června 2020 řídil 32letý muž z Olomouce motocykl tovární značky Suzuki Bandit ve směru od obce Ondřejov na obec Valšův Důl, přičemž při průjezdu levotočivou zatáčkou se údajně lekl protijedoucího automobilu, najel na pravý okraj komunikace, na zbytku posypového materiálu dostal smyk a narazil do kovového svodidla. Při pádu na zem si motocyklista způsobil zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Fakultní nemocnici v Olomouci, ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na řádově několik tisíc korun. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče motorky negativně, celou záležitostí se nadále zabývají policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále a jakékoli svědecké informace k průběhu celé kolizní situaci v dopravě, lze kdykoli telefonicky sdělit na bruntálské policejní číslo 974 731 251.

Úmyslné poškození fotovoltaických panelů ve Starém Městě u Bruntálu

Okolo třetí hodiny ranní 15. června 2020 doposud neznámá osoba spáchala v obci Staré město u Bruntálu přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodila tři fotovoltaické panely, které jsou umístěny na střeše jednoho z rodinných domů, Jak bylo na místě zjištěno, tak neznámý pachatel na oplocený pozemek vhodil několik dlažebních kostek, přičemž rozbil nejen tři fotovoltaické střešní panely, ale také posuvné bezpečnostní okno zimní zahrady domu, čímž poškozenému 29letému místnímu muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 75 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Bruntále a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodům jejího protiprávního jednání a chování, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651.

NOVOJIČÍNSKO:

Fyzické napadení dvou žen řeší novojičínští policisté a kriminalisté

V těchto dnech policisté z novojičínského Obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení směřující k prověření a k objasnění skutečností nasvědčujících spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví, kterých se měla dopustit podezřelá místní 22letá žena tím, že okolo půlnoci ze dne 12. na 13. června letošního roku, při hudební akci na ulici Hřbitovní v Novém Jičíně, uchopila zezadu za vlasy u stolu sedící 24letou ženu z Novojičínska a tuto několikráte udeřila hlavou o stůl. Při tomto jí napadla i údery pěstí do hlavy a dalších částí těla, čímž jí způsobila zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření a s dobou léčení delší jak deset dní. Celý incident je nadále v prověřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů.

Vloupání do pohostinství v obci Libhošť

Doposud neznámý pachatel spáchal od dvaadvacátého hodiny večerní 14. června do šesté hodiny ranní 15. června letošního roku v obci Libhošť přečin krádeže tím, že se vloupal do zdejšího pohostinství a pizzerie, kdy z prostor výčepu a ze skladu objektu odcizil různé druhy a množství kartonů cigaret, finanční prostředky na hotovosti v drobných mincích i v bankovkách a starožitný kožený číšnický flek, čímž poškozené místní právnické společnosti vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 123 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále intenzivně prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a také novojičínští kriminalisté, přičemž jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených tabákových výrobků a finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Opava 16. června 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem