Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska a z Bruntálska - 24. května 2018

Opava - Pátrací akce bruntálských policistů a služebního psovoda se šťastným koncem a další... (5 případů) 

Krádež elektrických kabelů na katastru obce Vršovice

Od odpoledních hodin 22. května 2018 do ranních hodin následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal na katastru obce Vršovice přečin krádeže tím, že po poškození uzamčeného oplocení vstoupil do areálu místního vodojemu, ze kterého odcizil natažené elektrické kabely s koncovkami o různých průměrech a délkách, čímž byla poškozeným právnických organizacím způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 11 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného elektromateriálu, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Vloupání do rekreační chaty v obci Klokočov na Vítkovsku

Doposud neznámý pachatel spáchal v blíže neustanovené době mezi 20. a 25. květnem letošního roku přečin krádeže tím, že se v chatovišti zvaném Klevarova louka na katastru Vítkova, v části Klokočov vloupal do jedné ze zdejších rekreačních chat. Odcizením benzínové travní sekačky s pojezdem značky Hecht oranžové barvy a poničením zařízení vznikla poškozeným manželům z Ostravy celková hmotná škoda na majetku ve výši 9 a půl tisíce korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizeného pracovního nářadí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711.

Dopravní nehoda nákladního automobilu se zvěří na Bruntálsku

Kolem půl čtvrté ráno 22. května 2018 řídil 55letý muž z Olomoucka nákladní motorové vozidlo tovární značky Mercedes Benz Sprinter mezi obcemi Valšovský Důl a Ondřejov na Bruntálsku, přičemž mu bezprostředně do jízdní dráhy z pravého silničního příkopu vběhla lesní zvěř. Ačkoli se snažil brzděním střetu zabránit, přesto přední částí automobilu narazil do těla srnce. Ten po nárazu odběhl neznámo kam a nepodařilo se jej dohledat. Ke zranění výše uvedeného řidiče nedošlo, orientační dechová zkouška u něj vyzněla negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50 tisíc korun.

Po dopravní nehodě řidička z místa odejela a byla dohledána policisty

Chvíli po jedné hodině odpolední 23. května 2018 došlo před budovou Technických služeb na ulici Palackého v Rýmařově k dopravní nehodě mezi dvěma osobními automobily. Celá záležitost byla policistům ze Skupiny Dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále oznámena 62letým místním mužem, který uvedl, že si na výše uvedeném místě zaparkoval své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia, a když k němu po chvíli přišel tak zjistil, že má poškozené zadní levé dveře. Kdo mu však tuto škodu způsobil a jakým způsobem neví, a proto přivolal policisty. Tito následným prověřováním a svědeckými výpověďmi náhodných osob zjistili, že v daném prostoru došlo k dopravní nehodě, kdy osobní motorové vozidlo tovární značky VW Passat s nezjištěnou řidičkou mladšího věku při couvání narazilo do škodovky a následně odejelo neznámo kam. Na základě sdělených poznatků a registrační značky vozu volkswagen byla lustracemi v dostupných evidencích zjištěna majitelka automobilu, která policistům uvedla, kdo v současné chvíli její auto užívá. Následně tak byla kontaktována 21letá žena z Rýmařova, která se k dopravní nehodě doznala, orientační dechová zkouška u ní vyzněla negativně a celá kolizní situace je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů.

Pátrací akce bruntálských policistů a služebního psovoda se šťastným koncem

Chvíli po sedmé hodině podvečerní 23. května 2018 na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámila 59letá žena z Bruntálska, že má obavu o svou 27letou dceru, která jí před chvíli telefonovala s tím, že je ve velmi špatném duševním rozpoložení a chce ukončit svůj život. Vzhledem k tomu, že okamžitým operativním šetřením bylo zjištěno, že by se její dcera mohla nacházet v obci Leskovec nad Moravicí, byla do této obce vyslána policejní hlídka z místně příslušného Obvodního oddělení v Bruntále. Dále byl telefonicky kontaktován starosta této obce, který potvrdil, že pohřešovaná 27letá žena je v současné době ubytovaná v jejich obci a uvedl místo jejího pobytu. Policisté tak provedli prověrku jejího nynějšího bydliště, a to s negativním výsledkem, přesto však od dalších osob získali potřebná svědectví, že mladou ženu lidé naposledy viděli kolem páté hodiny odpolední téhož dne, jak šla ve směru k obci Rázová, a to pravděpodobně do lesa a k místnímu včelínu. Policisté se tak okamžitě přesunuli do uvedeného místa a přizvali si i svého bruntálského policejního psovoda se služebním psem jménem Ax. Policisté mezitím nalezli místo, kde v trávě musela před chvíli ležet nějaká osoba, která zde zanechala prázdnou krabičku léků. V té chvíli se vyznamenal policejní pes Ax, který po chvíli pátrání v perimetru 300 metrů nalezl ve vysoké trávě ležící ženu, jenž byla v bezvědomí. Přítomní policisté jí ihned poskytli první pomoc a do příjezdu osádky sanitního vozidla s ošetřujícím lékařem jí uvedli do stabilizované polohy a vzhledem k tomu, že se třásla zimou a rozsušením, zabalili jí do termoizolační fólie. Za přítomnosti lékaře pak byla 27letá pohřešovaná žena převezena na urgentní příjem do nemocnice v Krnově. Celá pátrací akce tak trvala přibližně hodinu a měla šťastný konec. Nyní je předmětná záležitost nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů.

Opava 24. května 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem