Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska a z Bruntálska - 17. září 2014

Opava, Bruntál - Vloupání do bytu v bytovém domě v obci Slavkov, nehodovost na Bruntálsku a další...(5 případů) 

 

Kravařští policisté hledají majitele nalezené vysílačky

Dne 11. září 2014 ve 14:30 hodin se do budovy obvodního oddělení Policie České republiky v Kravařích dostavil 56letý muž z Ostravy s tím, že nalezl vysílačku – radiostanici značky Motorola černé barvy, a to v prostoru křižovatky ulic L. Hořké a I. Kubince v Kravařích, části Dvořisko. Dále uvedl, že tento elektronický přístroj mohl vypadnout z osobního motorového vozidla terénního typu tmavé barvy, který odejel ve směru na obec Štítina. Vzhledem k tomu, že do současné chvíle není zcela zřejmé, kdo je majitelem této věci, kravařští policisté žádají širokou veřejnost o případné vyrozumění poškozené osoby, firmy, společnosti či organizace s tím, že nález je v této chvíli uschován v budově obvodního oddělení PČR v Kravařích a bude následně předán oprávněným osobám na místní Městský úřad. Jakékoli bližší informace je možno kdykoli zjistit na policejním telefonním čísle 974 737 721.


Kontrola podnapilé řidičky osobního automobilu v Dolním Benešově

Dne 16. září 2014 v době kolem 22:15 hodin policejní hlídka z obvodního oddělení v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Nádražní v Dolním Benešově řidičku osobního motorového vozidla tovární značky Renault Clio, a to 46letou místní ženu. Odborným měřením dechovými zkouškami jí byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami okolo 0,8 promile alkoholu v dechu. Výše jmenovaná žena s naměřenými hodnotami souhlasila, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou doznala, o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádala, na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do bytu v bytovém domě v obci Slavkov

Opavští policisté z obvodního oddělení Policie České republiky od 16. září letošního roku prověřují a prošetřují případ vloupání do přízemního bytu v bytovém domě na ulici Ludvíka Svobody v obci Slavkov. Ke skutku došlo v době mezi třetí a půl čtvrtou odpolední téhož dne, kdy doposud neznámý pachatel dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do bytu poškozené ženy, odkud odcizil šperky ze žlutého kovu (prsteny, náušnice) a finanční částku na hotovosti ve výši 11 tisíc korun. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši bezmála 15 tisíc korun a případ je šetřen pro přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody.


Výčet dopravních nehod na Bruntálsku ze dne 16. září 2014

K první dopravní nehodě, ke které došlo dne 16. září 2014 na Bruntálsku, vyjeli policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Bruntále již chvíli po 6. hodině ranní. Na ulici Třída Obránců Míru v Bruntále totiž 34letý muž z Rýmařova jako řidič osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia srazil 58letou ženu z Razové. Shora uvedený muž po projetí místní křižovatky přehlédl přecházející chodkyni, která po střetu upadla na vozovku a způsobila si zranění ruky s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici. Tato dopravní nehoda se obešla bez způsobené škody na majetku.
Další dopravní nehoda se stala bezprostředně po 13. hodině na silnici mezi obcemi Stránské a Jiříkov. V té době řídil 33letý muž z Jablonce nad Nisou nákladní motorové vozidlo značky Iveco, kdy v pravotočivé zatáčce vyjel do levého jízdního pruhu, kde došlo k bočnímu střetu s protijedoucím osobním motorovým vozidlem značky Škoda Octavia, které řídil 62letý muž z Uničova, okres Olomouc. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 115 tisíc korun.

Dopravní policisté byli přivoláni před 15. hodinou i na ulici Chelčického v Bruntále, kde došlo k dopravní nehodě mezi zaparkovaným osobním motorovým vozidlem značky Škoda Felicia a cyklistkou. 60letý muž po zaparkování svého automobilu u pravého okraje komunikace nevěnoval dostatečnou pozornost silničnímu provozu, kdy při otevření dveří vozu přehlédl za ním přijíždějící 66letou cyklistku z Bruntálu, jedoucí na svém jízdním kole. Žena již na bezprostřední otevření dveří před jízdním kolem nestačila zareagovat a do těchto narazila, kdy poté upadla na vozovku a bylo jí způsobeno zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření v bruntálské nemocnici s její následnou hospitalizací. Celková hmotná škoda na majetku činí 500 korun.

Ve všech popsaných případech byly u účastníků dopravních nehod provedeny orientační dechové zkoušky ke zjištění, zda v době řízení, jízdy či chůze nebyli pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Tyto zkoušky vždy vyzněly negativně a vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do kabiny nákladního automobilu v obci Lomnice na Bruntálsku

Policisté z obvodního oddělení v Rýmařově dne 16. září 2014 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v době mezi 15. a 18. hodinou téhož dne vloupal do kabiny nákladního motorového vozidla značky Man, které bylo zaparkováno v obci Lomnice. Z automobilu následně odcizil peněženku s finanční částkou na hotovosti ve výši 20 tisíc korun a s osobními doklady poškozeného muže z polského města Tychy.


 

 

Opava 17. září 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava
 

vytisknout  e-mailem