Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska a z Bruntálska - 17. ledna 2020

Zprávy z Opavska (2) a z Bruntálska (2) - přehled kriminality a dopravní nehodovosti 

OPAVSKO:

Případ krádeže volně odložené peněženky a mobilu v opavském pohostinství objasněn

Okolo druhé hodiny ranní 12. ledna tohoto roku tehdy neznámý pachatel spáchal v jedné z restaurací na Dolním náměstí v Opavě přečin krádeže tím, že využil chvilkové nepozornosti 50leté místní ženy a ze židle u barového pultu jí odcizil volně odloženou nákupní tašku. V ní se nacházela peněženka s různými osobními doklady, s finanční částkou na hotovosti a s mobilním telefonem značky Samsung. Poškozené ženě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 7 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru v posledních dnech intenzivně prověřovali policisté z Obvodního oddělení v Opavě, kteří na základě získaných poznatků ustanovili osobu pachatele, kterou je místní 29letý muž. Ten se k činu plně doznal a odcizené věci majitelce vrátil. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále prokázáno, že se u něj jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě k podmíněnému trestu odnětí svobody o výměře čtyř měsíců, se zkušební dobou do dubna roku 2021. Ve zkráceném přípravném řízení tak bylo 29letému muži sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a jeho případná další obdobná trestná činnost majetkového charakteru je nadále v dokazování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Krádež pohonných hmot z pracovního stroje na Vítkovsku

V blíže neustanovené dob mezi šestnáctou hodinou odpolední 15. ledna letošního roku a sedmou hodinou ranní následujícího dne doposud neznámý pachatel spáchal v areálu rekreačního střediska Hadinka ve Vítkově, v části Klokočov přečin krádeže tím, že po násilném odstranění víčka palivové nádrže odcizil ze zde odstaveného pracovního stroje - bagru typu CAT celkem 150 litrů motorové nafty. Poškozené právnické osobě z Ostravy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 5 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených pohonných hmot, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na vítkovské policejní číslo 974 737 711 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

BRUNTÁLSKO:

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu se spadlým stromem u Václavova

Chvíli před šestou hodinou ranní 15. ledna 2020 řídil 61letý muž z Rýmařova své osobní motorové vozidlo tovární značky Hyundai iX35 ve směru od obce Václavov na Bruntál, přičemž bezprostředně do jeho jízdní dráhy mu spadl strom, který byl vyvrácen silným poryvem větru. I když se řidič snažil na vzniklou situaci zareagovat částečným vybočením, přesto došlo k nárazu přední části automobilu do kmene stromu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u shora uvedeného muže negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150 tisíc korun. Tuto kolizní situaci v dopravě nadále prošetřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu s nezletilým chodcem v Krnově

Pár minut před třináctou hodinou odpolední 15. ledna 2020 řídila 26letá žena z Bruntálska osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Scénic po ulici M. Gorkého v Krnově, přičemž jí mimo přechod pro chodce, z poza zaparkovaných vozidel, náhle a nečekaně vstoupil bezprostředně do její jízdní dráhy chodec, a to 11letý místní chlapec. Ač řidička zareagovala na vzniklou situaci prudkým bržděním, přesto došlo ke střetu automobilu s nezletilcem, který upadl na vozovku. Chlapci bylo způsobeno zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovské nemocnici. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška vyzněla u řidičky vozu negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prošetřování policisty Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále.

Opava 17. ledna 2020

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:   +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem