Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 9. listopadu 2018

Opava - Objasnění prázdninové krádeže věcí z opavského bytu a další... (7 případů) 

Vloupání do kůlny u bytového domu v obci Darkovičky

V brzkých ranních hodinách 7. listopadu 2018 doposud neznámý pachatel či pachatelé spáchal či spáchali přečin krádeže tím, že se vloupal nebo vloupali do kůlny, která se nachází u jednoho z bytových domů na ulici U Dvora v Hlučíně, v části Darkovičky. Po odstranění petlice vstupních dveřích kůlny následně došlo k odcizení dvou elektrických jízdních kol značek Apache černé a šedé barvy, čímž vznikla místnímu poškozenému muži celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 45 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují příslušní policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů nebo k nálezu odcizených elektrokol, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Krádež pracovního nářadí z novostavby prodejny v opavské městské části Kateřinky

Doposud neznámý pachatel se v blíže neustanovené době mezi 3. a 6. listopadem letošního roku dopustil na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách přečinu krádeže tím, že neoprávněně vstoupil do oploceného areálu novostavby zdejší prodejny, odkud odcizil elektrický naviják, svářečku s plynovou bombou, náhradní CO2 bombu a dieselový vrták do země, čímž byla poškozené právnické osobě z Opavska způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 40 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Vloupání do restauračního zařízení na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

V noční době z 6. na 7. listopadu tohoto roku se doposud neznámá osoba po rozbití skleněné výplně dveří se škodou ve výši 3 tisíce korun vloupala do pivnice na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách, odkud z prostor baru odcizila finanční částku na hotovosti ve výši téměř 11 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany policistů z Obvodního oddělení v Opavě a opavských kriminalistů, přičemž jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Výtržnictví ve vítkovské cukrárně bude mít pravděpodobně soudní dohru

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a ve věci přečinu násilí proti úřední osobě, ze kterých je důvodně podezřelý místní 63letý muž z Vítkova. Jak bylo totiž dosavadním šetřením zjištěno, tak se tento muž kolem druhé hodiny odpolední 8. listopadu 2018 nevhodně choval v provozovně cukrárny na ulici Náměstí Jana Zajíce ve Vítkově, poněvadž v silně podnapilém stavu urážel obsluhu i hosty, po zemi rozhazoval peníze a následně slovně urážel i přivolaného službu konajícího strážníka Městské policie Vítkov. Tohoto napadl i fyzicky, kdy jej úmyslně kopl do oblasti kolena, přičemž ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vzhledem k tomu, že se výše jmenovaný 63letý muž dopustil protiprávního jednání, celá záležitost je nadále v prověřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů.

Objasnění prázdninové krádeže věcí z opavského bytu

Komisařka Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech zahájila trestní stíhání mladistvé 15leté dívky jako obviněné ze spáchání provinění přečinu porušování domovní svobody, ze spáchání provinění přečinu krádeže a ze spáchání provinění přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Výše uvedené trestné činnosti se 15letá dívka dopustila společně s dvojicí nezletilých dívek ve věku 12 a 14 let a také společně s trojicí nezletilých chlapců ve věku 13 až 14 let, a to v brzkých ranních hodinách 10. července letošního roku v jednom z činžovních domů na ulici Rybářské v Opavě. Všechny výše uvedené osoby mladší osmnácti let totiž využily nepozornosti 52letého místního muže, který v zámku dveří svého bytu zanechal zasunutý klíč, neoprávněně tak vstoupily do jeho obydlí a odcizily zde peněženku s finanční hotovostí ve výši 7 tisíc korun, různé osobní doklady, platební kartu, dámskou obuv, dámské běžecké boty, sportovní obuv, bundu a klíče, vše v hodnotě téměř 10 tisíc korun. Tuto majetkovou trestnou činnost nyní objasnili policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty. Celá záležitost je tak nadále ve vyšetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

Žádost o svědecké informace ohledně dopravní nehody na Hlučínsku

Chvíli před půl šestou podvečerní 6. listopadu 2018 došlo na Hlučínsku ke kolizní situaci dvou motorových vozidel. V té době doposud přesně neustanovené motorové vozidlo s nezjištěným řidičem jelo ve směru jízdy z Hlučína na obec Bobrovníky, kdy míjelo protijedoucí osobní motorové vozidlo tovární značky Peugeot 508. Jak bylo od řidiče tohoto automobilu zjištěno, tak neznámý vůz měl jet po středu vozovky a aby nedošlo k bezprostřednímu čelnímu střetu vozidel, musel údajně řidič peugeotu strhnout řízení na pravou krajnici vozovky a pravým předním bokem svého vozu narazil do vrostlého stromu. Po otočení o 360 stupňů následně sjel do levé silniční příkopy. Při míjení obou automobilů přesto mělo dojít ke střetu levých bočních zpětných zrcátek. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo a orientační dechová zkouška vyzněla u havarovaného řidiče peugeotu negativně. Neznámé vozidlo následně po dopravní nehodě z místa odejelo neznámo kam, a to ve směru na Hlučín, část Bobrovníky.

V této souvislosti policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Bc. Michal Škarda žádá svědectví k výše uvedené kolizní situaci. Žádá tak o spolupráci při pátrání po neznámém motorovém vozidle a ustanovení jeho řidiče, což je velmi důležité pro řádné objasnění celé záležitosti a zadokumentování celého spisového materiálu. V tomto případě zajisté svými informacemi přispějí i svědci z řad řidičů projíždějících automobilů, kteří na místě dopravní nehody zastavili a mohli tak vidět odjíždějící neznámé vozidlo.

Výzva k svědecké výpovědi ve věci dopravní nehody v Opavě

Policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Petr Bělák žádá širokou veřejnost o ustanovení řidiče doposud neznámého osobního motorového vozidla, který byl půl hodiny po půlnoci 9. listopadu 2018 účasten kolizní dopravní situace na ulici Vojanové v Opavě s 29letým mužem. Jak bylo doposud šetřením zjištěno, tak shora uvedený chodec šel v 00:30 hodin dne 9. listopadu tohoto roku po ulici Vojanové v Opavě, přičemž jej míjelo blíže neustanovené osobní motorové vozidlo jedoucí od ulice Obloukové k ulici Mostní a přední části automobilu lehce narazilo do levého boku chodce. Po střetu měl neznámý řidič z místa dopravní nehody odejet neznámo kam. Chodec utrpěl zranění lehčího charakteru a byl sanitním vozidlem převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Orientační dechová zkouška však u něj prokázala podnapilost, přičemž mu byla naměřena hodnota téměř 1,8 promile alkoholu v dechu. Pro řádné zadokumentování celého spisového materiálu je velmi důležitý výslech dosud neznámého řidiče či svědecké vyjádření případných svědků, a to jak ke způsobu jízdy automobilu, chování chodce v silničním provozu a průběhu střetu. Chodec na místě nehody uvedl, že neznámé vozidlo bylo pravděpodobně tovární značky Škoda Octavia combi 3 řady černé nebo tmavé barvy. Jakékoli pozitivní informace k celé záležitosti lze kdykoli telefonicky sdělit na opavské policejní číslo 974 737 572 nebo 974 737 274.

Opava 9. listopadu 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem