Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 7. prosince 2018

Opava - Žádosti o svědecké informace ke dvěma dopravním nehodám na Opavsku 

Žádosti o svědecké informace ke dvěma dopravním nehodám na Opavsku

Policisté Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech prověřují dvě dopravní nehody, které se staly na teritoriu Obvodního oddělení v Hlučíně. V této souvislosti žádají případné svědky o důležité informace, které jsou velmi potřebné k řádnému zadokumentování spisových materiálů.

Policejní inspektor prap. Petr Bělák na opavském policejním čísle 974 737 572 rád příjme informace k dopravní nehodě, ke které došlo deset minut před půl čtvrtou ráno 25. listopadu 2018 ve vjezdu do areálu a na parkoviště diskoklubu Kravín v Dolním Benešově. V té době 19letý řidič osobního motorového vozidla tovární značky Opel Astra se zde střetl s 30letým mužem. Chodec utrpěl zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava. K řádnému objasnění způsobu jízdy řidiče automobilu, jakož i k pohybu chodce je důležité případné svědectví spoluobčanů.

Kolem půl sedmé ráno 26. listopadu 2018 došlo ke kolizní situaci mezi řidičem osobního automobilu a cyklistou na silnici mezi Hlučínem a obcí Kozmice. V té době 40letý muž jel na svém pánském horském jízdním kole ve směru jízdy od Kozmic na Hlučín, přičemž podle jeho tvrzení byl na rovném přímém úseku předjížděn blíže neustanoveným dodávkovým motorovým vozidlem bílé barvy. Při předjíždění řidič automobilu nedodržel s největší pravděpodobností bezpečnostní vzdálenost a pravým zpětným zrcátkem vozu narazil do jeho levého lokte. Po této kolizní situaci cyklista vyjel vpravo mimo silnici, sjel do travnatého břehu a upadl. Neznámý řidič neznámého vozidla nezastavil a pokračoval v jízdě směrem do Hlučína. Před křižovatkou ulic Opavská s ČSA jej však cyklista dojel a účastníci dopravní nehody se údajně domluvili, že ihned zajedou na přilehlé parkoviště u zdejšího supermarketu a přivolají policisty. Po průjezdu křižovatky na zelený světelný signál volno však neznámý řidič neodbočil vpravo na parkoviště, ale pokračoval rovně a odejel neznámo kam. Cyklista se následně nechal lékařsky vyšetřit a ošetřit ve Fakultní nemocnici s Poliklinikou v Ostravě-Porubě se zraněním lehčího charakteru. V této souvislosti policejní inspektor prap. Peter Bučko žádá o sdělení jakýchkoli svědeckých poznatků a informací k průběhu výše popsaného děje a také žádá o ustanovení doposud neznámého řidiče přesně nezjištěného vozu. Tyto skutečnosti lze telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 575.

Opava 7. prosince 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem