Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 7. listopadu 2018

Opava - Opavští policisté objasnili fyzické napadení před kateřinskou restaurací a další... (10 případů) 

Opavští policisté objasnili fyzické napadení před kateřinskou restaurací

Policisté z Obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty v těchto dnech prověřovali přečin ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečin výtržnictví, kterých se měl dopustit neznámý pachatel tím, že chvíli po druhé hodině ranní 28. října tohoto roku na terase před restaurací na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách bezdůvodně fyzicky napadl 52letého muže z Hradce nad Moravicí. Jak bylo na základě přijatého oznámení zjištěno, tak neznámá osoba udeřila poškozeného sklenicí od piva do vlasové části hlavy a způsobila mu tak zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici Opava, s dobou léčení do 10 dnů.

Nyní byl jako pachatel výše uvedeného skutku policisty Územního odboru Policie České republiky v Opavě ustanoven místní 28letý muž, který se ke svému protiprávnímu jednání plně doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu tak bylo sděleno podezření ze shora předmětné trestné činnosti.

Poškození osobního automobilu na ulici Lepařové v Opavě

V blíže neustanovené době od podvečerních hodin 2. listopadu do poledních hodin 4. listopadu tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Lepařové v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Hyundai Tucson. Poškrábáním laku karosérie téměř celého automobilu vznikla poškozenému 44letému místnímu muži celková hmotná škoda na majetku ve výši 15 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Krádež dětského kočárku z chodby domu na ulici Hradecké v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 3. na 4. listopadu letošního roku v jednom z činžovních domů na ulici Hradecké v Opavě přečin krádeže tím, že ze společné vstupní chodby odcizil volně odstavený dětský kočárek černé barvy s příslušenstvím, s fusakem černé barvy, s modrou střechou a s průhlednou pláštěnkou, čímž byla poškozené 27leté ženě z Opavy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 5 a půl tisíce korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizené věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení finančních prostředků z restaurace v obci Chuchelná

Mezi osmnáctou a dvacátou hodinou dne 4. listopadu 2018 v prostorách restaurace na ulici Petra Bezruče v obci Chuchelná doposud neznámá osoba využila nepozornosti obsluhujícího personálu a z kuchyně provozovny odcizila volně odložený kožený černý číšnický flek s finančními prostředky, s různými osobními doklady a s platební kartou. Tímto výše uvedeným přečinem krádeže a přečinem neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku vznikla místnímu poškozenému majiteli celková hmotná škoda ve výši 9 tisíc korun. Tento případ majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu financí a platební karty, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Vloupání do motorových vozidel v Komárově a v Opavě

Policisté z Obvodního oddělení v Opavě v těchto dnech prověřují dva případy vloupání do motorových vozidel na svém teritoriu.

Od odpoledních hodin 4. listopadu do brzkých ranních hodin následujícího dne se doposud neznámá osoba po rozbití skleněné výplně okna dveří vloupala do dodávkového motorového vozidla tovární značky Renault Trafic, které bylo zaparkováno na ulici Ranašovec v opavské městské části

Komárov. Ze zavazadlového prostoru následně odcizila multifunkční nabíječku červené barvy, bluetooth, rádio a USB s akumulátorovou baterií, čímž byla poškozené právnické osobě z Ostravy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 14 tisíc korun.

K obdobnému přečinu krádeže došlo ve stejné době, tedy od odpoledních hodin 4. listopadu do ranních hodin 5. listopadu letošního roku, na ulici U Pošty v centru Statutárního města Opavy. Po vypáčení bočních dveří doposud neznámý pachatel vnikl do nákladového prostoru zde odstaveného dodávkového motorového vozidla tovární značky Renault Kangoo, odkud odcizil elektrickou vrtačku modré barvy, akumulátorovou vrtačku červené barvy, úhlovou brusku modré barvy, elektrickou zkoušečku napětí oranžové barvy, různé druhy a množství led žárovek, vruty různých druhů a rozměrů a černožlutý plastový kufřík s ručním nářadím. I když posledně jmenovaný kufřík s ručním nářadím byl bezprostředně poté nalezen v travnatém podrostu nedaleko místa činu, poškozenému 27letému místnímu muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 11 tisíc korun.

Oba výše uvedené případy majetkové trestné činnosti nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů, jakož i k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení oděvů z prodejny v opavském nákupním centru

V doposud přesně nezjištěné době od deváté hodiny večerní 4. listopadu do desáté hodiny dopolední 5. listopadu 2018 dosud neznámý pachatel spáchal v přízemí Obchodního domu na ulici U Fortny v Opavě přečin krádeže tím, že z naaranžovaných figurín před místní prodejnou oděvů odcizil volně vystavenou dámskou bundu hořčicové barvy velikosti S, pánskou bundu navy barvy velikosti M a pánskou mikinu šedé barvy s červeným nápisem Heavitoolst velikosti M, čímž byla poškozené společnosti z Prahy způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 6 tisíc korun. Tato majetková trestná činnost je nadále v prověřování ze strany policistů a kriminalistů Územního odboru Policie České republiky v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených oděvních svršků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Odcizení dřevěných europalet z novostavby domu v Opavě-Kylešovicích

Od odpoledních hodin 5. listopadu do ranních hodin 6. listopadu tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Ke Koupališti v Opavě-Kylešovicích přečin krádeže tím, že z nezajištěné a doposud rozestavěné novostavby domu odcizil tři desítky volně odložených dřevěných europalet, čímž poškozené brněnské právnické osobě vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 6 tisíc korun. Tento případ nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených přepravních palet, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Pachatel krádeže láhve alkoholu v opavském supermarketu skončil na „záchytce“

Chvíli před desátou hodinou dopolední 6. listopadu 2018 byla službu konající opavská policejní hlídka vyslána do jednoho ze supermarketů na ulici Olomoucké v Opavě, kde personál prodejny zadržel muže, který zde odcizil láhev alkoholu. Jak bylo prováděným šetřením na místě zjištěno, tak 43letý muž z Ostravy zkonzumoval na prodejní ploše láhev alkoholu v hodnotě 154 korun a toto zboží nechtěl řádně uhradit. Vzhledem k silně podnapilému stavu tohoto pachatele protiprávního jednání majetkového charakteru zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. V dané záležitosti se nyní prověřuje, zda se 43letý muž dopustil přestupku proti majetku či zda byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán pro přečin krádeže a tudíž by se u něj jednalo o recidivu a majetkovou trestnou činnost.

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů v Hlučíně

V půl desáté dopoledne 6. listopadu 2018 řídil v Hlučíně 41letý muž z Ostravy své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fabia, přičemž přijížděl ke křižovatce s ulicí Jahodovou, kde z důvodů vyvolaných silničním provozem zastavilo osobní motorové vozidlo tovární značky Mazda, jenž řídil 35letý muž z Ostravska. Přijíždějící škodovka však nedobrzdila a zezadu narazila do zadní části stojícího vozu Mazda. Po střetu byl automobil Mazda odhozen mimo prostor křižovatky a vůz Škoda skončil vlevo mimo komunikaci. Při uvedené dopravní nehodě byl blíže nespecifikovaně lehce zraněn řidič ve vozidle Mazda a také jeho nezletilá 3letá spolujezdkyně, přičemž obě tyto osoby byly převezeny sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do ostravské nemocnice na Fifejdách. Výše uvedený 41letý řidič utrpěl blíže nespecifikované zranění těžšího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření a nemocniční hospitalizace v Ostravě-Fifejdách. Orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků kolizní situace negativně, ke zranění žádné další osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 170 tisíc korun.

Dva muži z Vítkovska jsou stíháni pro přečin výtržnictví a násilí proti úřední osobě

V těchto dnech komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání 27letého muž z Vítkovska a 22letého muže z Budišova nad Budišovkou, a to ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu násilí proti úřední osobě. Této trestné činnosti se společně dopustili chvíli po dvaadvacáté hodině 4. listopadu 2018 na Halaškově náměstí v Budišově nad Budišovkou, kdy v silně podnapilém stavu svým hlasitým křikem rušili noční klid a po upozornění službu konající policejní hlídky z místně příslušného Obvodního oddělení ve Vítkově na jejich zcela nevhodné a protiprávní jednání zareagovali dalším křikem a vulgárními nadávkami. Oba muži tak byli na místě zadrženi a bylo rozhodnuto o jejich dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechové zkoušky u nich prokázaly hodnoty přes 2 promile alkoholu v dechu. Po celou dobu zajišťování a následné prováděné eskortě do opavského zdravotnického zařízení oba obvinění muži přítomným zakročujícím policistům vulgárně nadávali, vyhrožovali jim budoucím násilím a likvidací a taktéž do nich strkali a fyzicky je napadali údery pěstí. Snažili se také poškodit stěrače na služebním motorovém vozidle. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a také nevznikla žádná škoda na majetku. Celá záležitost je nadále v prověřování a ve vyšetřování ze strany vítkovských policistů a opavských kriminalistů.

Opava 7. listopadu 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem