Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 7. listopadu 2014

Opava - Dopravní nehoda osobního automobilu s nezletilým chodcem v Hlučíně a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu s nezletilým chodcem v Hlučíně

Dne 6. listopadu 2014 před půl druhou hodinou odpolední řídil 26letý muž z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia po ulici Písečné od centra města Hlučína na městskou část Bobrovníky, přičemž svou chvilkovou nepozorností nedal přednost přecházejícím nezletilým chodcům, kteří šli po vyznačeném přechodu pro chodce z pohledu řidiče zleva-doprava a narazil tak do 8letého místního chlapce. Nezletilý hoch následně upadl na vozovku a bylo mu způsobeno zranění těžšího charakteru, kdy byl letecky transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a ošetření, s předběžnou dobou léčení 4 - 6 měsíců. Ke střetu s dalším 8letým chlapcem nedošlo a rovněž ani jiný účastník dopravní nehody neutrpěl žádné zranění. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče automobilu negativně, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1 tisíc korun, vše je nadále v prověřování a v prošetřování a shora uvedený muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V souvislosti s touto dopravní nehodou policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě hledají další přímé svědky celé události, kdy k řádnému objasnění celé věci by výrazně přispělo svědectví doposud neznámého traktoristy, který jel v době střetu s traktorem v opačném směru jízdy, tedy od Bobrovníků na Hlučín. Jakékoli informace lze kdykoli, byť i anonymně, sdělit na opavské policejní telefonní číslo 974 737 574.


Odcizení skútru od bytového domu na ulici U Hliníku v Opavě

V noční době ze dne 5. na 6. listopadu letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici U Hliníku v Opavě přečin krádeže tím, že od jednoho z bytových domů odcizil zde zaparkovaný a uzamčený malý motocykl značky Kymco Agility 50 černo-stříbrné barvy, roku výroby 2007, registrační značky 3T2 265, přičemž na tomto jednostopém motorovém vozidle byl upevněn černý uzamykatelný kufr s 2 moto přilbami a s doklady k vozu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15 tisíc korun a případ šetří policisté z opavského obvodního oddělení, kteří přijmou jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizeného motocyklu, a to na policejním telefonním čísle 974 737 651.


Vloupání do restaurace na ulici Krnovské v Opavě

Opavští policisté z obvodního oddělení v těchto dnech šetří případ vloupání do restaurace na ulici Krnovské v Opavě, ke kterému došlo v blíže neustanovené noční době ze dne 5. na den 6. listopadu 2014. Doposud neznámý pachatel tedy spáchal přečiny krádeže a poškození věci tím, že rozbitím dveří vnikl do prostor místní restaurace, odkud odcizil stravenky, mince, cigarety různých druhů, značek a množství, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 25 tisíc korun.


58letý muž z Vítkovska odcizil peněženku v rekreačním středisku v obci Mokřinky

Dne 6. listopadu 2014 policisté z územního odboru Policie České republiky v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 58letému muži z Budišova nad Budišovkou, neboť tento v dopoledních hodinách předchozího dne odcizil v areálu rekreačního střediska v obci Mokřinky na Vítkovsku peněženku s různými osobními doklady a s platebními kartami. Tuto peněženku ponechala poškozená 32letá žena z Opavy ve volně odložené tašce v budově Hasičské školy. Dne 6. listopadu se shora uvedený muž za použití odcizené platební karty pokusil neoprávněně vybrat z opavského bankomatu finanční částku ve výši 2 tisíce korun, což se mu nepodařilo a chvíli poté byl zadržen policejní hlídkou z obvodního oddělení v Opavě. Celá záležitost je nadále v prověřování, přičemž případná obdobná trestná činnost majetkového charakteru jmenovaného muže je předmětem dalšího šetření ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Vloupání do motorových vozidel na Opavsku

Dne 6. listopadu 2014 v době kolem 13. hodiny neznámý pachatel spáchal v centru obce Litultovice přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že se na parkovišti u místní prodejny vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky VW Tiguan, ze kterého odcizil tašku s notebookem, dioptrické brýle, flash disky, mobilní nabíječku, svazek klíčů a různé písemnosti, čímž byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 31 tisíc korun. Případ šetří policisté z obvodního oddělení ve Velkých Heralticích.

Obdobné protiprávní jednání a chování majetkového charakteru šetří i policisté z hlučínského obvodního oddělení, poněvadž také doposud neznámý pachatel se v podvečerních hodinách, a to kolem 19. hodiny téhož dne, vloupal u prodejny na ulici Požární v obci Ludgeřovice do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octavia. Z automobilu odcizil tašku s iPadem, peněženku s finanční částkou na hotovosti 300 korun, flash disk, tiskopisy, různé osobní doklady a doklady k motorovému vozidlu. Vzhledem k tomu, že byly odcizeny i platební karty, tak případ je šetřen nejen pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, ale rovněž i jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 21 a půl tisíce korun.


Opava 7. listopadu 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava
 

vytisknout  e-mailem