Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 5. dubna 2016

Opava - Úmyslné poškození informační tabule v opavské železniční stanici má na svědomí 25letý muž a další... (5 případů) 

 

Doposud neznámý pachatel odcizil z kurníku u opavského rodinného domu drůbež

Policisté z opavského obvodního oddělení nyní prověřují případ krádeže drůbeže z kurníku. K přečinu krádeže a k přečinu porušování domovní svobody mělo dojít v noční době z 31. března na 1. dubna letošního roku, kdy doposud neznámý pachatel neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Vančurové v Opavě, kdy z přilehlého kurníku odcizil šest kusů kropenatých slepic a jednoho kropenatého kohouta, čímž poškozenému majiteli vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 1 400 korun. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených zvířat lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651.

 

Rozbití skleněné výplně výlohy na prodejně v centru města Opavy

Doposud neznámý pachatel spáchal na Horním náměstí v Opavě přečin poškození cizí věci tím, že v době kolem půl deváté večer dne 1. dubna 2016 úmyslně rozbil bambusovou tyčí, která sloužila jako výztuha koruny jednoho z přilehlých okrasných stromů, skleněnou výplň výlohy na prodejně potravin, čímž byla poškozené společnosti způsobena škoda zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Do prodejny vniknuto nebylo, nic nebylo odcizeno a celou záležitost prověřují opavští policisté z obvodního oddělení, kteří rádi kdykoli přijmou jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby, jenž spáchala shora uvedené protiprávní jednání.

 

Úmyslné poškození informační tabule v opavské železniční stanici má na svědomí 25letý muž

V těchto dnech si podezření z přečinu poškození cizí věci vyslechl ve zkráceném přípravném řízení 25letý muž z Opavy, neboť tento měl hozením pivní láhve úmyslně rozbít informační tabuli, která je umístěna nad podchodem u nástupiště číslo 1 v objektu železniční stanice Opava-východ, a to na ulici Jánské v Opavě. K případu mělo dojít před pátou hodinou ranní dne 2. dubna letošního roku a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů z obvodního oddělení.

 

Odcizení volně odložené kabelky v ambulanci na ulici Nákladní v Opavě

Doposud neznámý pachatel spáchal v odpoledních hodinách dne 4. dubna 2016 na ulici Nákladní v Opavě přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že z volně přístupné místnosti přijímací kanceláře plicní ambulance odcizil dámskou koženou tašku, ve které se nacházela peněženka s finanční částkou na hotovosti 800 korun, s různými osobními doklady, s platební kartou, s nabíječkou k mobilnímu telefonu a s dioptrickými brýlemi, čímž vznikla poškozené 63leté ženě z Opavy celková hmotná škoda na majetku ve výši 3 700 korun. Případ nyní prověřují policisté z opavského obvodního oddělení a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651.

 

Vloupání do objektu soukromé společnosti ve Vítkově

Dne 4. dubna 2016 policisté z obvodního oddělení ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v blíže neustanovené době od 1. do 4. dubna letošního roku vloupal do haly soukromé společnosti, a to na ulici Lesní ve Vítkově, ze které následně odcizil různé elektromotory, převodovky a řemenice, dále odcizil několik kovových křídel vrat, kovové části regálů, profilovaná železa, kovové pásoviny, kovové trubky a další železný materiál, přičemž škoda zcela zjevně převyšuje finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Poznatky k osobě či osobám pachatelů, případně k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit na bezplatnou linku tísňového volání policie České republiky čísla 158 nebo na vítkovské policejní telefonní číslo 974 737 711.

 

Opava 5. dubna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem