Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 4. listopadu 2014

Opava - Vloupání do prodejen na Opavsku mají na svědomí 2 muži a další...(2 případy) 

 

Dopravní nehoda silně podnapilého cyklisty v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec

Dne 3. listopadu 2014 kolem 16. hodiny jel 63letý muž z Opavska na svém jízdním kole v obci Kajlovec ve směru na Hradec nad Moravicí, přičemž na přímém úseku silnice nezvládl vlivem své silné podnapilosti řízení a upadl na chodník. Při tomto si způsobil blíže nespecifikované zranění lehčího charakteru, kdy byl sanitním vozidlem RZS převezen k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Odborným měřením dechovými zkouškami mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami bezmála 1,9 promile alkoholu v dechu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1 tisíc korun a případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Vloupání do prodejen na Opavsku mají na svědomí 2 muži

Dne 3. listopadu 2014 policejní komisař Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, služby kriminální policie a vyšetřování, územního odboru Opava zahájil trestní stíhání ve věci přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, kterých se měl dopustit 43letý muž z Frýdku-Místku a 27letý muž z Ostravy tím, že se společně vloupali do několika prodejen potravin na Opavsku.
Například začátkem měsíce února letošního roku se pokusili vloupat do prodejny na ulici Petra Bezruče v obci Mokré Lazce, což se jim nepodařilo, dovnitř nevnikli a nic neodcizili. Na konci měsíce dubna rozbili výkladní skříň prodejny na ulici Přerovské v obci Dobroslavice, přičemž ani zde nic neodcizili. Ke krádeži věcí v rámci jejich protiprávního jednání a chování majetkového charakteru však již došlo v brzkých ranních hodinách prvního květnového dne na ulici Hlavní v obci Kozmice, kdy vloupáním do místní prodejny odcizili různé druhy a množství cigaret a dalšího zboží. Čtvrtý případ, který se jim klade za vinu, se stal v polovině měsíce července na ulici Hlavní v obci Kozmice, kde se vloupali do novinového stánku, odkud odcizili vrtačku, registrační pokladnu a nářadí. Jejich doposud zjištěnou a objasněnou trestnou činností byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 40 tisíc korun.
Lustracemi v dostupných evidencích bylo také zjištěno, že se u obou výše jmenovaných mužů jedná o recidivu, poněvadž byli v posledních 3 létech pravomocně odsouzeni a potrestáni okresními soudy pro obdobnou trestnou činnost. Mladší z mužů byl v březnu roku 2012 odsouzen mimo jiné i pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 20 měsíců. Starší z mužů byl také již odsouzen pro přečin krádeže k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, a to v délce trvání 8 měsíců.
Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů v úzké spolupráci s jejich ostravskými a frýdeckomísteckými kolegy.

 

 

Opava 4. listopadu 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem