Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 31. prosince 2014

Opava - Případ krádeže hliníkového materiálu v obci Staré Těchanovice na Vítkovsku je objasněn a další...(4 případy) 

 

Požár osobního automobilu v obci Kozmice

Dne 30. prosince 2014 před devátou hodinou ranní byla policejní hlídka z obvodního oddělení v Hlučíně vyslána na parkoviště před restaurací Obecní dům v obci Kozmice, kde mělo dojít k požáru automobilu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hasiči HZS Hlučín zde lokalizují zahoření motorové části osobního motorového vozidla tovární značky Renault Kangoo. Hasičský vyšetřovatel požárů si celou záležitost na místě převzal do své kompetence k dalšímu došetření a opatření, kdy jako příčinu zahoření stanovil technickou závadu na elektroinstalaci vozu. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15 tisíc korun a ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.


19letý recidivista zcizoval zboží v opavské prodejně potravin na ulici Šrámkové

Dne 30. prosince 2014 policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 19letému muži z Opavy, neboť tento v době kolem půl deváté ráno téhož dne odcizil v prodejně potravin na ulici Šrámkové v Opavě-Kateřinkách 5 kusů čokolád v celkové hodnotě bezmála 400 korun. Toto zboží si uschoval pod svou bundu, a když bez zaplacení prošel pokladní zónou, tak byl zadržen pracovníky prodejny a následně byl předán opavským policistům. Lustracemi v dostupných evidencích se zjistilo, že výše jmenovaný mladý muž byl v posledních 3 letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru k podmíněnému trestu odnětí svobody, se zkušební dobou do května roku 2016.


Opavští policisté šetří vloupání do rodinného domu na ulici Třešňové

V odpoledních hodinách dne 30. prosince letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Třešňové v Opavě-Kylešovicích přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody tím, že se vloupal do jednoho z rodinných domů, odkud odcizil finanční částky na hotovosti v české měně a v eurobankovkách, notebook a různé šperky ze žlutého a bílého kovu, vše v celkové hodnotě téměř 60 tisíc korun. Opavští policisté z obvodního oddělení a místní kriminalisté žádají širokou veřejnost o spolupátrání po osobě pachatele tohoto majetkového trestného činu a jakékoli informace, které by vedly z jeho zjištění nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na policejní číslo 974 737 651.


Případ krádeže hliníkového materiálu v obci Staré Těchanovice na Vítkovsku je objasněn

Policisté z obvodního oddělení ve Vítkově v těchto dnech prověřovali přečin krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v průběhu měsíce listopadu či začátkem měsíce prosince letošního roku odcizil z volně přístupného pozemku poblíž jednoho z rodinných domů v obci Staré Těchanovice celkem 36 kusů hliníkových trubek. Tyto se nacházely na zde odstaveném přívěsu za nákladní automobil a na zaparkované valníkové korbě, přičemž dále ještě odcizil 10 hliníkových bočnic a způsobil tak celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši 45 tisíc korun.
Jako pachatel výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru byl ustanoven 22letý muž z Vítkovska, který se ke krádeži doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření z této trestné činnosti.

 

 

Opava 31. prosince 2014

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem