Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 29. dubna 2016

Opava - Opavský toxitým objasnil další případ drogové problematiky a další... (4 případy) 

 

Dopravní nehoda řidičky osobního automobilu v obci Kyjovice

Dne 27. dubna 2016 po sedmé hodině ranní řídila 58letá žena z Opavska osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia v obci Kyjovice ve směru na Zátiší, přičemž při průjezdu zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy a pravým předním kolem vozu narazila do betonového obrubníku. Následně vyjela vlevo mimo vozovku na chodník a zde postupně narazila do betonové palisády, do travnatého svahu a do betonového sloupu elektrického vedení. Vlivem nárazu došlo k přetržení kabelu elektrického vedení, který spadl na oplocení přilehlého rodinného domu. Řidička automobilu utrpěla zranění těžšího charakteru a společně se svým lehce zraněným 58letým spolucestujícím byla převezena sanitním vozidlem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Na místo byl přivolán i pracovník elektrárenského podniku, který vše opravil, o události byl informován starosta obce a přítomni hasiči provedli úklid od úniku provozních kapalin. Orientační dechová zkouška u výše uvedené řidičky vyzněla negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 130 tisíc korun. Celou záležitost nadále prověřují policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

 

Odcizení osobního automobilu značky Škoda Octavia na ulici 17. listopadu v Opavě

V blíže neupřesněné době mezi čtvrtou hodinou odpolední dne 26. dubna 2016 do jedenácté hodiny dopolední následujícího dne neznámá osoba odcizila ze sídlištního parkoviště na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia hnědé barvy, roku výroby 2004, registrační značky 6T2 5348 v hodnotě 100 tisíc korun. Tento přečin krádeže či neoprávněného užívání cizí věci nyní prověřují policisté z opavského obvodního oddělení a jakékoli kladné poznatky k osobě pachatele nebo k nálezu odcizeného vozu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní telefonické číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Vítkovští policisté prověřují případ odcizení benzínu z automobilu v Budišově n/Bud.

Od odpoledních hodin dne 26. do ranních hodin dne 27. dubna letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v Budišově nad Budišovkou, část Podlesí přečin krádeže tím, že po vyvrtání díry do plastové nádrže zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia odcizil 10 litrů benzínu Natural v hodnotě 280 korun. Poškozením nádrže vznikla majiteli automobilu škoda ve výši 2 tisíce korun a případ prověřují policisté z obvodního oddělení ve Vítkově, kteří na telefonním čísle 974 737 711 přijmou kdykoli informace, které by vedly ke zjištění pachatele výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru.

 

Opavský toxitým objasnil další případ drogové problematiky

V těchto dnech policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání dvou místních mužů ve věku 32 a 36 let jako obviněné ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měli dopustit tím, že po dobu minimálně 4 let na pozemku a v celoročně obyvatelné zahradní chatce v opavské městské části neoprávněně pěstovali rostliny konopí, kdy za jednotlivé roky společně vypěstovali a usušili nejméně 120 gramů marihuany. Dále od začátku letošního roku za pomocí speciální technologie, jenž spočívá v umělém osvětlení, ve ventilaci, ve speciálním hnojení, ve vzduchotechnice a v elektroinstalaci neoprávněně uvnitř uvedené chatky pěstovali čtyřiadvacet kusů rostlin konopí a v zahradním pařeništi dalších dvaadvacet rostlin. Vypěstovanou a usušenou návykovou látku užívali jak pro svou vlastní potřebu tak ji distribuovali dalším dosud blíže neustanoveným osobám.

Konopí a pryskyřice z konopí jsou uvedeny jako omamné prostředky v příloze zákona o návykových a psychotropních látkách a principiální účinnou látkou je delta-9-tetrahydrokanabinol (dronabinol).

Opavští kriminalisté při realizaci celé záležitosti, tedy při domovní prohlídce a při prohlídce jiných prostor zajistili čtyřicet šest kusů rostlin konopí a různé zařízení, potřebné k pěstování a k následné výrobě marihuany. Oba muži jsou v této chvíli trestně stíháni na svobodě a hrozí jim nepodmíněný trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho do pěti let.

 

Opava 29. dubna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem