Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. srpna 2015

Opava - Výzvy k dopravním nehodám na Opavsku a další... (4 případy) 

 

Výzvy k dopravním nehodám na Opavsku

Policisté ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech prošetřují a prověřují několik dopravních nehod, jenž se staly na Opavsku, u kterých by přivítali jakékoli svědecké informace, které by vedly k řádnému zadokumentování spisových materiálů a k objasnění konkrétních událostí.

Policista prap. Mgr. Tomáš Ryba přijme na svém pracovním telefonním čísle 974 737 582 informace k dopravní nehodě, ke které došlo před osmou hodinou večerní dne 7. srpna letošního roku na parkovišti supermarketu Lidl na ulici Celní v Hlučíně. V té chvíli doposud nezjištěný řidič s neustanoveným motorovým vozidlem narazil do pravé přední části zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Opel Vectra. Poškozená 46letá žena z Opavska tak vyčíslila celkovou hmotnou škodu na vozu ve výši 5 tisíc korun.

Druhou nehodu prošetřuje policista prap. Aleš Solnický a jeho telefonní číslo je 974 737 572. Ten žádá o svědectví k dopravní nehodě, která se stala kolem půl desáté dopoledne dne 20. srpna 2015 v obci Štěpánkovice. 28letý muž ze Zlínského kraje zde řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia, kdy při předjíždění 57leté cyklistky z Opavska s největší pravděpodobností nedodržel dostatečnou boční vzdálenost a zpětným zrcátkem narazil do řídítek jízdního kola. Žena tak upadla na vozovku a způsobila si zranění s nutností jejího lékařského vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě. Dechové zkoušky u řidiče i cyklistky vyzněly negativně.

Informace k další nehodě shromažďuje policista prap. Ing. Petr Varčok rovněž na policejním telefonním čísle 974 737 572 nebo 974 737 581. Dne 25. srpna 2015 kolem půl deváté ranní dosud neustanovený řidič s neznámým motorovým vozidlem jel po účelové komunikaci odstavné plochy před budovou Polikliniky na ulici ČSA v Hlučíně a narazil do zde odstaveného dodávkového motorového vozidla tovární značky Peugeot Boxer, jehož řidič skládal náklad. Po střetu řidič vozu nezastavil a odejel neznámo kam. V tomto případě byla hmotná škoda na majetku vyčíslena na finanční částku ve výši tisíc korun.

 

 

32letý recidivista odcizil v Hlučíně mobilní telefon z ruky poškozené ženy

Dne 27. srpna 2015 policisté z obvodního oddělení v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, kterého se dopustil 32letý místní muž tím, že kolem třetí hodiny odpolední téhož dne na ulici Hluboké v Hlučíně přišel zezadu k 60leté ženě a z ruky jí vytrhl její mobilní telefon v hodnotě 3 tisíce korun. Poškozená žena v té chvíli telefonovala, zranění jí způsobeno nebylo a následně celou záležitost oznámila službu konajícím hlučínským policistům. Ti na základě sděleného popisu osoby pachatele a podle místní a osobní znalosti prostředí a obyvatel po chvíli zajistili nedaleko místa protiprávního jednání majetkového charakteru shora uvedeného muže. Vzhledem k tomu, že však byl v silně podnapilém stavu, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2,6 promile alkoholu v dechu. Jak bylo lustracemi v dostupných evidencích dále zjištěno, tak se u výše jmenovaného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán několika rozsudky soudů v Opavě a v Ostravě pro různé majetkové delikty. Jeho případná další trestná činnost je nadále v prověřování ze strany hlučínských policistů a opavských kriminalistů.


Odcizení psí boudy z kotce u chaty na katastru obce Žimrovice

Policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí v těchto dnech prověřují neobvyklý případ krádeže. Dne 27. srpna letošního roku jim totiž pracovník poškozené pražské organizace oznámil, že v blíže nezjištěné době od 21. do 27. srpna letošního roku jim doposud neznámý pachatel odcizil zateplenou dřevěnou psí boudu o velikosti 90 x 120 x 90 cm. K přečinu krádeže došlo na katastru obce Žimrovice, a to u lovecké chaty situované na louce zvané Galena. Neznámá osoba tak musela neoprávněně vstoupit na pozemek chaty, následně vniknout do psího kotce a boudu odcizit. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 15 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizené věci lze kdykoli, byť i anonymně, telefonicky sdělit na hradecké policejní číslo 974 737 731.

 

 

Opavští policisté přistihli dva řidiče automobilů s vysloveným zákazem řízení

Policisté z územního odboru Policie České republiky v Opavě v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dvěma mužům z Opavska, kteří řídili osobní motorová vozidla, ač mají v této chvíli rozhodnutím okresních soudů v Opavě a v Bruntále vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

21letý muž byl takto přistižen při silniční kontrole ze strany kravařské policejní hlídky v obci Mokré Lazce, a to kolem půl desáté večerní dne 25. srpna 2015. V té době ve směru na obec Štítina řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Punto. Dále u něj bylo zjištěno, že orientační dechovou zkoušku na alkohol má negativní, následný test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně na návykové látky.

Chvíli po druhé hodině ranní dne 27. srpna letošního roku policisté z obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí stavěli a kontrolovali v obci Hlubočec řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Felicia. Lustracemi v příslušných evidencích byla i u tohoto 24letého muže zjištěna výše uvedená trestná činnost, poněvadž mařil výkon soudu tím, že vykonával činnost, která mu byla takovým rozhodnutím zakázána.

 

 

Opava 28. srpna 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem