Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. dubna 2016

Opava - Opavští policisté žádají případné svědky dopravních nehod o informace 

 

Opavští policisté žádají případné svědky dopravních nehod o informace

Policisté skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě žádají širokou veřejnost o doplňující informace, které jsou nezbytné k řádnému zadokumentování dvou nedávných kolizních situací v dopravě. Případní svědci níže uvedených dopravních nehod se mohou kdykoli telefonicky ozvat se svými kladnými informacemi na opavské policejní telefonické číslo 974 737 581 nebo přímo prap. Janu Kordulovi na telefon 974 737 576.

V pátek dne 15. dubna letošního roku kolem půl jedné po poledni jel 31letý muž z Opavy na svém jízdním kole ve směru od Opavy, městské části Kylešovice na obec Otice, kdy byl předjížděn 65letým řidičem osobního motorového vozidla tovární značky Mitsubishi Colt. Za tímto vozem jela 19letá řidička osobního automobilu značky Opel Astra Caravan, která však při předjíždění dostala smyk, vyjela vlevo mimo vozovku, čelně narazila do můstku a převrátila vůz na střechu. Orientační dechové zkoušky vyzněly u všech uvedených účastníků negativně, celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30 tisíc korun a žena utrpěla zranění s nutností lékařského vyšetření a ošetření a s delší dobou léčení. V této souvislosti se hledá další svědek dopravní nehody, a to dosud neznámý řidič jedoucí v pořadí jako čtvrtý, tedy za vozem opel, který nehodu viděl bezprostředně před sebou. Podle dosavadního prověřování by se mělo jednat o řidiče či řidičku motorového vozidla červené barvy, pravděpodobně tovární značky Renault Kangoo.

Zranění těžšího charakteru s delší dobou léčení bylo téhož dne chvíli po jedné hodině odpolední způsobeno i 62leté ženě ze Slavkova. Ta jako chodkyně tlačila vedle sebe jízdní kolo v prostoru parkoviště u nákupního centra Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách, přičemž do ní narazila 48letá žena z Opavska, a to jako řidička osobního motorového vozidla tovární značky Fiat Brava. Po střetu chodkyně upadla na vozovku a následně byla převezena sanitním vozidlem k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Ani u této dopravní nehody nehrál roli alkohol, orientační dechové zkoušky vyzněly negativně a celková hmotná škoda na majetku byla stanovena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun. I v tomto případě potřebují policisté pro řádné došetření celé události nových svědectví, která je tedy možno učinit na opavská policejní čísla 974 737 581, 974 737 576 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Opava 28. dubna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem