Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 28. června 2016

Opava - Dva muži zcizovali zboží v opavských marketech a další... (6 případů) 

 

Dva muži zcizovali zboží v opavských marketech

V těchto dnech policisté z opavského obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže dvěma mužům ve věku 19 a 21 let, poněvadž tito, ač byli v posledních třech letech pravomocně odsouzeni a potrestáni pro majetkovou trestnou činnost, zcizovali volně vystavené zboží v opavských supermarketech.

Prvně jmenovaný muž z Opavy byl chvíli před šestou hodinou podvečerní dne 25. června letošního roku přistižen v prodejně na ulici Na Pastvisku v Kateřinkách při krádeži kapiového sýru v hodnotě 16 korun. Již v minulosti mu byl Okresním soudem v Opavě uložen podmíněný trest odnětí svobody o výměře 6 měsíců, se zkušební dobou do prosince roku 2017.

Reciidivu má na svědomí i druhý jmenovaný muž z Ostravy, neboť ten v dopoledních hodinách následujícího dne v obchodním centru na uliciTěšínské v Opavě odcizil elektroniku v hodnotě 1 200 korun. Tablet, jenž byl uložen v ochranném plastovém bezpečnostním obalu, vyndal za pomocí odcizených nůžek, přičemž poškodil jak tento obal tak nůžky se škodou ve výši 200 korun. S odcizeným zbožím pak prošel bez úhrady přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán přivolaným opavským policistům. Ti lustracemi v dostupných evidencích zjistili, že rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání desíti měsíců, kdy tento trest vykonal v lednu letošního roku.

Případná další trestná činnost shora uvedených mužů je nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

Případ vloupání do rodinného domu v obci Markvartovice

Policisté z obvodního oddělení v Hlučíně v těchto dnech přijali oznámení o vloupání do jednoho z rodinných domů v obci Markvartovice, ze kterého doposud neznámý pachatel odcizil hodinky a šperky ze žlutého kovu, jako je například pánský prsten ze zeleným kamenem, různé druhy řetízků a přívěšků a také finanční částku na hotovosti 5 tisíc korun. Skutek se stal v blíže neustanovené době, a to v průběhu dnů 25. či 26. června 2016 a odcizením věcí vznikla poškozeným manželům celková hmotná škoda ve výši 22 tisíc korun. Zvláštností případu je ta skutečnost, že neznámá osoba po svém protiprávním jednání majetkového charakteru s největší pravděpodobností úmyslně pustila vodu v kuchyni a na toaletě, čímž došlo k vytopení přízemních prostor domu se způsobenou hmotnou škodou na majetku více jak 50 tisíc korun. Tento přečin porušování domovní svobody, přečin krádeže a přečin poškození cizí věci nadále prověřují hlučínští policisté v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 701 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Při vloupání do chaty v obci Budišovice vznikla vyšší škoda poškozením než krádeží

Dne 27. června letošního roku přijali policisté z obvodního oddělení v Opavě oznámení o vloupání do rekreační chaty na katastru obce Budišovice. Doposud neznámý pachatel zde vnikl v blíže neupřesněné době v průběhu tohoto měsíce a odcizil jízdní kolo značky Favorit modré barvy, vzduchovku značky Slávie 631 a čtyři zahradní dřevěná křesla zelené barvy, vše v hodnotě 7 500 korun. Úmyslným rozbitím skleněných výplní šesti kaslíkových oken vznikla poškozenému muži z Ostravy další hmotná škoda ve výši 12 tisíc korun. Tento případ přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu poškození cizí věci nyní nadále prověřují opavští policisté, kteří kdykoli přijmou jakékoli pozitivní informace k této majetkové trestné činnosti, a to na policejním telefonickém čísle 974 737 651.

 

Vloupání do sklepních boxů na ulici Nádražní v Kravařích

Dne 27. června 2016 policisté z kravařského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel nebo pachatelé tím, že se v noční době z 26. na 27. června letošního roku vloupal či vloupali do sklepních boxů ve dvou sousedících bytových domech na ulici Nádražní v Kravařích.

Z jedné místnosti došlo k odcizení pánského horského jízdního kola značky Rock Maschine stříbrné barvy, pánského horského jízdního kola značky Merida černé barvy, pánských goretexových bot značky Salamon šedé barvy, dámské bundy značky Hannah zelené barvy, cyklistické přilby barvy žlutočerné, dvou kusů cyklistických kalhot černé barvy, cyklistického dresu červenočerné barvy a dvou láhví alkoholu, čímž vznikla poškozenému muži celková hmotná škoda na majetku ve výši téměř 28 tisíc korun.

Z druhého sklepního boxu bylo odcizeno dámské jízdní kolo značky X-Fact bílé barvy, dámské jízdní kolo značky Sundance bílé barvy a pánské horské jízdní kolo značky Author černošedé barvy, vše v hodnotě přes 22 tisíc korun.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Vloupání do osobního automobilu na ulici Na Potůčku v Opavě-Kateřinkách

Dosud neznámý pachatel spáchal v odpoledních hodinách dne 27. června 2016 na ulici Na Potůčku v Opavě-Kateřinkách přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že se vloupal do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Opel Combo, ze kterého odcizil sportovní kabelu s pánským oblečením, s pánskými sportovními botami, s pánskou kosmetikou a s peněženkou, ve které byla finanční hotovost 7 tisíc korun, různé osobní doklady a platební karta. Poškozenému 53letému muži z Opavska tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 17 tisíc korun a celou záležitost nyní prověřují policisté z opavského obvodního oddělení, kteří kdykoli přijmou jakékoli pozitivní informace k osobě pachatele nebo k nálezu odcizených věcí. Tyto skutečnosti lze telefonicky sdělit na policejní číslo 974 737 651.

 

Výzva k veřejnosti v souvislosti s dopravní nehodou osobního auta a chodkyně v Opavě

Dne 17. června 2016 osobně oznámil policistům ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu opavského územního odboru Policie České republiky 32letý muž z Opavska, že téhož dne v době kolem 07:45 hodin při vjíždění svým osobním automobilem z ulice Kasárenské na ulici Nákladní v Opavě narazil do neznámé ženy, která ale nechtěla nic řešit a odešla neznámo kam. Jak bylo dosavadním prověřováním zjištěno, tak výše jmenovaný muž svým vozem Audi zastavil před zde vyznačeným přechodem pro chodce a při následném rozjíždění lehce narazil do přecházející chodkyně. Ta vlivem střetu upadla, následně sama vstala s tím, že je zcela v pořádku a odešla.

Vzhledem k tomu, že je nutné celou záležitost řádně zadokumentovat, prap. Michal Liolios žádá předmětnou neznámou ženu, aby se přihlásila opavským dopravním policistům na telefonní číslo 974 737 581, případně aby se ozvali i další přímí svědci kolizní situace.

 

 

Opava 28. června 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem