Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 27. dubna 2016

Opava - Osobní automobily v Opavě-Kylešovicích poškozoval 46letý místní muž a další... (7 případů) 

 

Velkoheraltičtí policisté prověřují úmyslné poškození fasády zámku v obci Neplachovice

V těchto dnech policisté z obvodního oddělení ve Velkých Heralticích přijali oznámení o sprejerství a tudíž o úmyslném poškození objektů v areálu zámku na ulici Zámecké v obci Neplachovice. Doposud neznámý pachatel v blíže neustanovené době mezi 19. a 22. dubnem 2016 na pískovcové sloupy a na fasádu budovy místního zámku učinil různé nápisy černým fixem a způsobil tak celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši nejméně 3 tisíce korun. Jakékoli informace, které povedou k objasnění výše uvedeného přečinu poškození cizí věci, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na velkoheraltické policejní číslo 974 737 751.

 

Obdobný případ sprejerství se objevil i na ulici Veleslavínové v Opavě

Přečin poškození cizí věci nyní prověřují i policisté z obvodního oddělení v Opavě. V blíže neupřesněné době mezi 22. a 25. dubnem letošního roku doposud neznámá osoba postříkala sprejem modré barvy stěnu budovy Okresního státního zastupitelství, a to z ulice Veleslavínové v Opavě, čímž vznikla celková hmotná škoda na majetku zcela zřejmě vyšší jak 5 tisíc korun. K osobě pachatele tak lze kdykoli podat jakékoli kladné poznatky na opavské policejní telefonické číslo 974 737 651.

 

Osobní automobily v Opavě-Kylešovicích poškozoval 46letý místní muž

Začátkem tohoto týdne policisté z obvodního oddělení v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a přečinu poškození cizí věci, kterých se dopustil místní 46letý muž tím, že v podvečerních hodinách dne 23. dubna letošního roku na sídlištním parkovišti ulice Jasné v Opavě-Kylešovicích úmyslně poškodil dvě zde zaparkovaná motorová vozidla. Prověřováním bylo zjištěno, že tento muž v podnapilém stavu nejprve rozbil čelní sklo osobního automobilu tovární značky Renault Megané, čímž způsobil poškozenému majiteli škodu ve výši 2 tisíce korun a dále nalezenou dřevěnou židlí poškodil čelní sklo, boční sklo a přední dveře vedle odstaveného osobního vozu značky Škoda Octavia, kdy poškozenému provozovateli vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 20 tisíc korun. Po shora uvedeném protiprávním jednání byl výše jmenovaný muž přivolanými policisty nedaleko místa činu zadržen a vzhledem k silné podnapilosti zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. V celé záležitosti bude nadále vedeno zkrácené přípravné řízení.

 

Při silniční kontrole řidič osobního automobilu nereagoval na výzvy dopravních policistů

Kolem půl desáté večer dne 24. dubna 2016 policejní hlídka z opavského dopravního inspektorátu stavěla na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři projíždějící osobní motorové vozidlo tovární značky Fiat Marea. Řidič vozu však na dávané znamení za použití červeného nápisu Stop a modrých výstražných světel i zvukového znamení ze služebního automobilu nereagoval a začal ujíždět zvýšenou rychlostí do Opavy, městské části Vávrovice a dále přes obec Holasovice, Skrochovice, Brumovice až do Velkých Heraltic, kde zabočil k bytové zástavbě. Zde zprudka zastavil na soukromém pozemku a osádka vozidla (muž a žena) okamžitě vběhli do jednoho z rodinných domů. U dveří domu čekala další osoba, která dveře okamžitě uzavřela a uzamkla. Na místo se dostavila i přivolaná policejní hlídka z velkoheraltického obvodního oddělení, která podle místní a osobní znalosti obyvatel a prostředí uvedla, kdo by mohl být ujíždějícím řidičem fiatu. Celá záležitost je nyní nadále v prověřování ze strany policistů územního odboru Policie České republiky v Opavě, přičemž bylo lustrací v dostupných evidencích zjištěno, kdo je majitelem automobilu, k podání vysvětlení již tak byla vyzvána provozovatelka tohoto osobního motorového vozidla a vše se v této chvíli šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, poněvadž doposud neznámý řidič na dané znamení nezastavil, ujížděl a během své jízdy se dopustil několika přestupků v dopravě, ať už to byla rychlá jízda, způsoby předjíždění, odbočování apod.

 

Výtržnictví a fyzického napadení na ulici Nákladní v Opavě se dopustil místní 45letý muž

Opavští policisté od 5. dubna 2016 prověřovali oznámení 52letého muže z Opavy, který měl být chvíli po deváté hodině večerní uvedeného dne u prodejny s rychlým občerstvením na ulici Nákladní v Opavě bezdůvodně fyzicky napaden ze strany neznámé osoby. Tento tehdy neznámý muž jej měl opakovaně udeřit pěstí do obličeje a povalit na zem, čímž mu bylo způsobeno zranění lehčího charakteru s následným lékařským vyšetřením a ošetřením v opavské Slezské nemocnici a také mu vznikla škoda ve výši 2 a půl tisíce korun poškozením dioptrických brýlí.

Policisté územního odboru Policie České republiky v Opavě jako pachatele uvedeného skutku nyní ustanovili 45letého místního muže, který se ke svému protiprávnímu jednání doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví.

 

Podezření z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování si vyslechl 33letý muž z Opavy

Dne 25. dubna 2016 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a přečinu nebezpečného vyhrožování, kterých se dopustil místní 33letý muž tím, že v době kolem druhé hodiny odpolední téhož dne v prodejně na ulici Anenské v Opavě slovně napadal svou družku a jakmile byl upozorněn obsluhou provozovny, aby se uklidnil a opustil prostory prodejny, tak prodavačku vulgárně napadl, vyhrožoval jí fyzickou likvidací a hodil po ní papírové krabice s drobným zbožím.

Téhož dne chvíli před čtvrtou hodinou odpolední v prostorách supermarketu na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách dále slovně napadl ostrahu prodejny, a to 57letého muže, kterému rovněž vulgárně nadával a vyhrožoval fyzickým napadením.

Výše jmenovaný pachatel protiprávního jednání byl následně zadržen přivolanou policejní hlídkou a poté byl umístěn do opavské policejní cely k dalším procesním úkonům. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a vše je nadále v prověřování.

 

Dopravní nehoda podnapilého 29letého cyklisty mezi Bolaticemi a Bohuslavicemi

Hodinu po půlnoci dne 26. dubna letošního roku jel 29letý muž z Opavska na svém jízdním kole po cyklostezce ve směru z obce Bolatice na obec Bohuslavice, přičemž nezvládl řízení a sjel do levé silniční příkopy. Při dopravní nehodě utrpěl cyklista blíže nespecifikované zranění lehčího charakteru a byl sanitním vozidlem převezen k lékařskému vyšetření a k ošetření do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kde zůstal hospitalizován. Odborným měřením dechovými zkouškami u něj byly prokázány pozitivní hodnoty s výsledky okolo 1,7 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun a vše je nadále v prověřování ze strany policistů skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky v Opavě.

 

Opava 27. dubna 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

vytisknout  e-mailem