Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. října 2018

Opava - Odcizení věcí z volně odložené kabelky v opavské restauraci a diskoklubu a další... (6 případů) 

Případ krádeže peněženky v centru Opavy objasněn

V posledních dnech policisté a kriminalisté Územního odboru Policie České republiky v Opavě intenzivně prověřovali případ přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ke kterému došlo kolem dvacáté hodiny 6. října 2018 v parku na ulici sady Svobody v Opavě. V té době místní 46letý muž seděl na lavičce a v ruce držel svou peněženku s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti ve výši 2 tisíce korun, přičemž k němu přišel neznámý muž mladšího věku, peněženku mu z ruky vytrhl a utekl neznámo kam. Peněženka s doklady a s platební kartou, avšak bez finančních prostředků, byla následně nalezena v areálu jedné z opavských středních škol. Při krádeži nedošlo k žádnému slovnímu či fyzickému napadení a při prvotním oznámení o učiněném skutku poškozený muž sdělil policistům i popis možného pachatele.

Na základě všech získaných indicií byla nyní opavskými kriminalisty ustanovena osoba pachatele, kterou je 25letý muž z Opavy. Ten se následně ke svému protiprávnímu jednání majetkového charakteru doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření ze shora uvedené trestné činnosti.

Pachatel krádeže zboží všímavé ochrance opavského supermarketu neutekl

V těchto dnech policisté z opavského Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže 24letému muži z Opavy, neboť tento kolem patnácté hodiny 19. října 2018 v supermarketu na ulici Dukelské v Opavě odcizil dvě láhve alkoholu v hodnotě 238 korun. Tyto si uschoval pod svou mikinu a bez úhrady tohoto zboží prošel přes pokladní zónu. V té chvíli byl osloven pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny, jenže na výzvu k vydání zboží nereagoval a urychleně z marketu odešel pryč. Zaměstnanec ochranky však neustále šel za ním až na ulici Mírovou v Opavě, kde pachatel majetkového protiprávního jednání obě nepoškozené láhve alkoholu odložil na stříšku popelnic. Mezitím byla na místo přivolána i službukonající opavská policejní hlídka, která shora uvedeného muže zadržela. Následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u 24letého muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Opavě, a to k souhrnnému nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 14 měsíců, který vykonal v květnu roku 2016.

Odcizení věcí z volně odložené kabelky v opavské restauraci a diskoklubu

V brzkých ranních hodinách 20. října 2018 doposud neznámý pachatel spáchal v prostorách restaurace na ulici Kasárenské v Opavě přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tím, že využil nepozornosti poškozené 41leté ženy z Vítkova a z její volně odložené kabelky na barovém stole jí odcizil mobilní telefon značky Huawei bílé barvy, dámskou koženkovou peněženku růžové barvy s různými osobními doklad, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti přes tisíc korun. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 7 tisíc korun a tento případ nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí a dokladů, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Odcizení malého motocyklu na ulici Husové v Opavě

V blíže neustanovené době od večerních hodin 19. října do ranních hodin 21. října letošního roku se doposud neznámá osoba dopustila na ulici Husové v Opavě přečinu krádeže a přečinu neoprávněného užívání cizí věci tím, že neoprávněně vstoupila na oplocený pozemek Střediska volného času, přičemž se od budovy garáže zmocnila a odcizila tak zde odstavený motocykl tovární značky Babeta 210 červené barvy a motocyklovou přilbou černé barvy, která byla uložená v košíku zadního nosiče jednostopého motorového vozidla. Poškozenému 41letému muži z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 6 a půl tisíce korun. Tento případ nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Opavě a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného motocyklu a daného moto příslušenství, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.

Poškození oplocení lesní obory na katastru Hradce nad Moravicí

V přesně nezjištěné době od sedmnácti hodin 19. října do patnácti hodin 21. října 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na katastru Hradce nad Moravicí přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil oplocení lesní obory s názvem Jelenice, která se nachází mezi Hradcem nad Moravicí a obcí Březová. Poškozením 14 plotových polí, na kterých byly přestřihány horní, prostřední a spodní napínací dráty vznikla příslušné akciové společnosti celková hmotná škoda na majetku ve výši 50 tisíc korun. Toto protiprávní jednání nyní prověřují policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Hradci nad Moravicí a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jeho počínání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hradecké policejní číslo 974 737 731.

Vloupání do restaurace na fotbalovém hřišti v obci Štítina

Doposud neznámý pachatel spáchal v noční době z 21. na 22. října letošního roku v areálu fotbalového hřiště na ulici Ivana Kubince v obci Štítina přečin krádeže tím, že se vloupal do místního pohostinství. Z prostoru výčepu a skladu následně odcizil různé druhy a množství cigaret, lihovin a finanční hotovost v drobných kovových mincích, čímž poškozenému nájemci z Krnova vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 5 a půl tisíce korun. Škoda na majetku také vznikla příslušné obci, a to poškozením mříže, okna a dalšího zařízení. Tuto majetkovou trestnou činnost prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kravařích a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného zboží a finančních prostředků, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

Opava 24. října 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem