Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 24. června 2016

Opava - Opavští policisté prověřují případy vloupání do sklepních boxů a koláren 

 

Opavští policisté prověřují případy vloupání do sklepních boxů a koláren

Dne 23. června 2016 policisté z opavského obvodního oddělení zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že se v noční době z 22. na 23. června letošního roku vloupal do sklepní místnosti v jednom z činžovních domů na ulici Alšové v Opavě, odkud odcizil celoodpružené pánské horské jízdní kolo značky Superrior bílé barvy, celoodpružené pánské horské jízdní kolo značky Trek bílo-šedé barvy, benzínovou travní sekačku s pojezdem černé barvy, plotové elektrické nůžky černo-zelené barvy a plátěnou tašku značky Wilson černo-bílé barvy se dvěma kusy tenisových raket stejné značky černé barvy a s pánskými sportovními botami značky Adidas oranžovo-černé barvy. Poškozenému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši okolo 90 tisíc korun.

Opavští policisté v posledních dnech evidují a prověřují několik obdobných případů vloupání do koláren, kočárkáren, sklepních místností a sklepních boxů v různých bytových, činžovních či panelových domech na celém území Statutárního města Opavy.

V průběhu měsíce června 2016 tak například z kolárny panelového domu na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách bylo odcizeno pánské horské jízdní kolo značky Specialized černé barvy v hodnotě 10 tisíc korun.

Po vloupání do kolárny jednoho z bytových domů na ulici Hradecké v Opavě došlo k odcizení pánského horského jízdního kola značky Sundance modročervenobílé barvy s dětskou sedačkou zelené barvy a dětské jízdní kolo značky Core Nipper bílé barvy s růžovými nápisy, vše v hodnotě více jak 20 tisíc korun.

Stejná trestná činnost majetkového charakteru se stala i ve sklepních prostorách dvou panelových domů na ulici Edvarda Beneše v Opavě-Kateřinkách. Zde, po vloupání do dvou sklepních kójí, doposud neznámá osoba nebo osoby odcizila či odcizily batoh se čtyřmi skládacími laminátovými pruty na ryby modré a černé barvy s navijáky, čtyři rybářské vidlice, plastovou krabici s rybářskými potřebami, elektrickou vrtačku zeleno-šedé barvy, chromovanou račnu, elektrickou brusku značky Narex, plastový kufr modro-šedé barvy s různým ručním nářadím, skládací polní lopatku a několik litrových láhví různého druhu alkoholu. Celková hmotná škoda na majetku se v této souvislosti vyšplhala na částku vyšší jak 10 tisíc korun.

Kuriózní však může být v těchto dnech případ vloupání do sklepního boxu v jednom z panelových domů na ulici Haškové v Opavě. Doposud neznámý pachatel zde totiž odcizil pár sjezdových lyží značky EL 10 tmavé barvy o výšce 165 cm s vázáním a pár lyžařských bot značky Mission černé barvy velikosti 43, čímž poškozené ženě vznikla škoda ve výši přes 6 tisíc korun.

Policisté a kriminalisté územního odboru Policie České republiky v Opavě žádají širokou veřejnost o jakékoli kladné informace, které by vedly ke zjištění osoby či osob pachatelů výše uvedených protiprávních jednání nebo o poznatky, které povedou k nálezu odcizených věcí. Tyto skutečnosti lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

Zároveň je velmi nutné, aby všímaví občané zalarmovali policisty nebo strážníky městských policií v době, kdy zjistí, že se po domě podezřele pohybují cizí osoby a je možné, že tyto budou páchat různou trestnou činnost a protiprávní jednání.

 

 

Opava 24. června 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem