Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. října 2015

Opava - Z různých krádeží v Opavě byl nyní obviněn 19letý místní muž a další... (2 případy) 

 

Vloupání do objektu pily v obci Slavkov a odcizení pracovního nářadí

Policisté z obvodního oddělení v Opavě v těchto dnech intenzivně prověřují případ vloupání do objektu pily na ulici K Srdečníku v obci Slavkov. Skutek se stal v blíže neustanovené době od šesté hodiny podvečerní dne 21. října letošního roku do šesté hodiny ranní následujícího dne a z výrobní haly neznámý pachatel odcizil dvě benzínové motorové pily značky Stihl, dvě řetězové elektrické pily značky Narex, dále pokosovou stolní pilu značky Dewalt, elektrický hoblík a sadu řezacích kotoučů do pil. Poškozený muž tak vyčíslil celkovou hmotnou škodu na majetku na finanční částku ve výši 95 tisíc korun. Jakékoli svědectví, které by vedlo ke zjištění osoby pachatele tohoto přečinu krádeže nebo informace vedoucí k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na opavské policejní číslo 974 737 651.


Z různých krádeží v Opavě byl nyní obviněn 19letý místní muž

V tomto týdnu policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání 19letého muže z Opavy jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Této trestné činnosti majetkového charakteru se dopustil například tím, že v odpoledních hodinách dne 17. června letošního roku neoprávněně vstoupil do jednoho z internátních pokojů na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách, ze kterého odcizil volně odloženou peněženku s finanční částkou 100 korun, s různými osobními doklady a s platební kartou, dále mikinu a elektronickou cigaretu, vše v hodnotě téměř 1 tisíc korun.
O sedm dní později v dopoledních hodinách si na ulici Jánské v Opavě zapůjčil od poškozeného mladíka mobilní telefon za účelem hraní her, přičemž následně i s mobilem utekl přes kolejiště zdejší železniční stanice a svým jednáním si přisvojil cizí věc v hodnotě 5 tisíc korun.
V polední době dne 21. července 2015 využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže z Polska a na břehu Stříbrného jezera na ulici U Dráhy v Opavě-Kateřinkách mu z volně odložených kalhot odcizil peněženku s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou 1 300 korun, dále klíče a léky, vše v celkové hodnotě více jak 2 tisíce korun.
Po šesté hodině odpolední na konci měsíce srpna pak z lavičky v opavských Městských sadech odcizil volně odložený batoh, ve kterém se nacházela peněženka, finanční částka na hotovosti 300 korun, různé osobní doklady a mobilní telefon, vše v celkové hodnotě 14 100 korun.
Poslední objasněný skutek učinil v podvečerních hodinách dne 28. září letošního roku na hřišti ulice náměstí Svaté Hedviky v Opavě, kde odcizil volně odloženou kabelku se svazkem klíčů, s kosmetikou, s přenosnou nabíječkou, se sluchátky, s různými osobními doklady a s peněženkou, vše v hodnotě téměř 2 500 korun.

Výše uvedené protiprávní jednání bylo v těchto dnech objasněno policisty z obvodního oddělení v Opavě v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty a případná další trestná činnost shora jmenovaného 19letého mladého muže je i nadále ve vyšetřování.

 

 

Opava 23. října 2015

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava

 

vytisknout  e-mailem