Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. června 2016

Opava - Nálezy munice i kosterních ostatků z období 2. světové války nadále zaměstnávají policisty a další... (5 případů) 

 

Vloupání do nákladního automobilu v Opavě, městské části Jaktař

Policisté z opavského obvodního oddělení v těchto dnech prověřují případ vloupání do nákladního motorového vozidla tovární značky Mercedes, ke kterému došlo ve večerních hodinách 17. června letošního roku na odstavné ploše za železničním přejezdem na ulici Palhanecké v Opavě, městské části Jaktař. Doposud neznámý pachatel se dopustil majetkové trestné činnosti tím, že po vypáčení zámku dveří vnikl do kabiny tahače, odkud odcizil finanční prostředky v euro bankovkách, notebook a pět krabiček cigaret značky Marlboro. Poškozenému muži turecké národnosti tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši přes 33 tisíc korun a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele výše uvedeného přečinu krádeže je možné kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na policejní číslo 974 737 651 nebo na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Z výtržnosti je podezřelý 57letý muž z Opavy

Policisté z obvodního oddělení v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu výtržnictví 57letému místnímu muži. Ten totiž kolem půl šesté podvečerní dne 18. června 2016 v parku u budovy střední školy seděl na lavičce se staženými kalhoty, v ruce držel svůj pohlavní úd a masturboval. Na jeho protiprávní jednání upozornili strážce zákona zde procházející náhodní občané a následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u muže jedná o recidivu, poněvadž byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání pěti měsíců. Jeho případně stejná či jiná trestná činnost je nyní nadále v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.

 

Vloupání do prodejního stánku v areálu golfového hřiště v Kravařích

V blíže neustanovené noční době ze dne 17. na 18. června letošního roku se doposud neznámý pachatel vloupal do prodejního stánku v areálu golfového hřiště na ulici Mlýnské v Kravařích, ze kterého odcizil kávovar a mini výčep, čímž poškozené majitelce vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 16 tisíc korun. Jakékoli kladné informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele nebo k nálezu odcizených věcí lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kravařské policejní číslo 974 737 721.

 

Nálezy munice i kosterních ostatků z období 2. světové války nadále zaměstnávají policisty

V posledních dnech policejní pyrotechnici z Expozitury ve Frýdku-Místku museli v několika případech zasahovat na katastru opavského územního odboru Policie České republiky.

Tak například v dopoledních hodinách dne 18. června letošního roku nalezl 40letý muž z Hlučína na poli u vojenského opevnění v katastru obce Darkovice dělostřelecký granát ráže 203 mm.

Před polednem následujícího dne na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 oznámil 48letý muž z Hlučína, že v lesním porostu na katastru obce Darkovičky nalezl útočný ruční granát vzoru 42, sovětské výroby.

Prozatím k poslednímu výjezdu vyjeli pyrotechnici v ranních hodinách dne 22. června 2016 na ulici Polomskou v obci Podvihov, kde při výkopových pracích nalezl 39letý muž z Krnova nevybuchlou dělostřeleckou nábojnici.

Policejní pyrotechnici však společně s opavským kriminalistickým technikem a s pracovníkem ostravského památkového ústavu byli přítomni i při nálezu kosterních ostatků a vojenské známky s největší pravděpodobností německého vojáka, jenž zde zahynul v období 2. světové války. Nález byl zjištěn v lesním porostu na katastru obce Těškovice dne 21. června 2016 a byl nahlášen 44letým mužem z Ostravy.

 

Případ krádeže železného materiálu v obci Staré Oldřůvky na Vítkovsku objasněn

V posledních dnech policisté z obvodního oddělení ve Vítkově mimo jiné prověřovali i oznámený případ o krádeži železného profilu a osmi kusech vlnitého plechu z volně přístupného areálu bývalé střelnice v obci Staré Oldřůvky. Ke skutku došlo kolem 10. června letošního roku a tehdy neznámý pachatel spáchal celkovou hmotnou škodu na majetku ve výši okolo 10 tisíc korun.

Vítkovští policisté jako pachatele výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru ustanovili 33letého muže z Budišova nad Budišovkou, který se ke své trestné činnosti doznal, přičemž ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

 

Opava 23. června 2016

 

por. Bc. René Černohorský

komisař

skupina tisku a prevence Opava

Tel.: 974 737 209

Mobil: +420 602 161 744

           +420 773 999 049

 

 

 

vytisknout  e-mailem